Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 11:02

Τη Δευτέρα ξεκινά το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Τη Δευτέρα ξεκινά το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Τις «πύλες» του ανοίγει την επόμενη εβδομάδα το 5ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2023 / KaDISS 2023 – Two Week Format. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τις 2 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, τελώντας υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Τα εξειδικευμένα μαθήματα διάρκειας δύο εβδομάδων θα διευθύνουν:

-Η Adrienne Thomas, στο μάθημα της Φωνητικής και ο Dan Sherer, στο μάθημα του Αυτοσχεδιασμού και Υποκριτικής. Και οι δύο καθηγητές διδάσκουν στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art).

-Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του KaDISS, σκηνοθέτης Andrew Visnevski θα δουλέψει και θα διδάξει σκηνές και κείμενα από τον Shakespeare.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ

Η Βασιλική Μίντζα, μέλος της Φωτογραφικής Ομάδα Καλαμάτας, θα πραγματοποιήσει ατομική έκθεση με φωτογραφίες της, από το πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας έως και του 2022 (2019 - 2022) που σε ετήσια βάση καλύπτουν τα μέλη της Φ.Ο.ΚΑΛ. Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο Νίκος Ηλιόπουλος, θα πραγματοποιηθεί στο “Kounies Art Café”, στην οδό Αμφείας. Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα στις 7.30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτεμβρίου (Τρίτη- Σάββατο: 10 π.μ.-2 μ.μ., 7 μ.μ.-11 μ.μ. και Κυριακή 7 μ.μ.-11 μ.μ.).