Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 17:44

Σε εξέλιξη η οργάνωση του “5th Kalamata Dance Cup”

Σε εξέλιξη η οργάνωση του “5th Kalamata Dance Cup”

 

Προς ολοκλήρωση οδεύουν οι συμφωνίες με τις χώρες συμμετοχής στο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών χορού “5th Kalamata Dance Cup”, το οποίο θα διοργανωθεί στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην αίθουσα αθλητικών & πολιτιστικών εκδηλώσεων “Τέντα”.

Σύμφωνα μάλιστα με τους διοργανωτές, το Φεστιβάλ έλαβε επίσημα την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ. «Η εμπιστοσύνη των κρατικών φορέων αναδεικνύει την σπουδαιότητα της δράσης του Συλλόγου μας που για πρώτη φορά το 2018 εισήγαγε στη Μεσσηνία την καινοτομία του χοροαθλητισμού και που σήμερα έχουμε καταφέρει να μετράμε πάνω από 10 χώρες συμμετοχής, με το έντονο ενδιαφέρον ολοένα να αυξάνεται.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εκτός από τη σκληρή δουλειά, η παρουσία του διεθνούς Kalamata Dance Cup σε παγκόσμια κλίμακα φεστιβάλ εκτός Ελλάδας στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι αθλητές – χορευτές και μεγάλα ονόματα της χοροαθλητικής κοινότητας ήταν πολύτιμη. Η τιμή που είχαμε μέσα στο 2023 ως θεσμός, να εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε μεγάλα πρωταθλήματα χορού στο εξωτερικό, μας γέμισε αισιοδοξία και χαρά και μας ώθησε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά ώστε να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Στα ταξίδια στο εξωτερικό επιπλέον παρουσιάσαμε στους ξένους παράγοντες τον θεσμό του Kalamata Dance Cup, την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια από το 2018 έως σήμερα και την διεθνή εμβέλεια και προβολή που έχει αποκτήσει ως το καλύτερο χοροαθλητικό event στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Καλαμάτας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τονίζοντας το μεγάλο μας στόχο, ο οποίος είναι να καταστήσουμε την Καλαμάτα “Κέντρο συνάντησης της παγκόσμιας χορευτικής κοινότητας, δημοφιλή προορισμό χορευτικού τουρισμού”, κάτι που ήδη φαίνεται πως το έχουμε πετύχει» αναφέρει η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας Dance Challenge Υπεύθυνη και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Kalamata Dance Cup Νίνα Δράκου – Χρυσού, σημειώνοντας στη συνέχεια τα εξής: «Ο Σύλλογός μας κατάφερε επιπλέον να έχει δυναμικό παρόν σε άλλα σπουδαία επίσης φεστιβάλ του εξωτερικού με διαφημιστικές ενέργειες του Kalamata Dance Cup σε μεγάλες μπροσούρες και τεράστιες οθόνες στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία) και μια σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους της παγκόσμιας χορευτικής κοινότητας και πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές χορού, που είναι απαραίτητες για ανταλλαγή και σύμπραξη, αλλά και για τη διάδοση και βιωσιμότητα του θεσμού του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού στην πόλη μας. Διανύουμε τον Αύγουστο και εμείς έχουμε ήδη εξασφαλίσει 7 χώρες συμμετοχής και συνεχίζουμε… ενώ ήδη προχωρήσαμε σε προκράτηση τεσσάρων ξενοδοχείων της Καλαμάτας για να υποδεχτούμε 1500 και πλέον χορευτές – αθλητές και συνοδούς που θα επισκεφτούν για άλλη μια χρονιά την πόλη μας για τον σκοπό αυτό, σε ένα Σαββατοκύριακο εντελώς χαμηλής τουριστικής περιόδου. Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τις χώρες του εξωτερικού και θα περάσουμε στην ανακοίνωση των Διεθνών Κριτών του Διαγωνισμού μας αλλά και στη δομή και τους στόχους του πολιτιστικού προγράμματος του Φεστιβάλ μας».