Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 22:25

"Eraserhead" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας (βίντεο)

"Eraserhead" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας (βίντεο)

 Την ταινία Eraserhead σε σκηνοθεσία David Lynch παρουσιάζει την Πέμπτη στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Το Eraserhead αποτελεί μία ταινία όπου κυριολεκτικά η όποια ανάγνωσή της είναι «λίγη». Ο DavidLynch στο πρωτόλειο δημιούργημά του μας κάνει κοινωνούς ενός ασπρόμαυρου κόσμου , όπου θεατές και πρωταγωνιστές, είμαστε επήλυδες, μα κατόπιν μίας καλειδοσκοπικής αναστροφής, εμμονικά καλοδεχούμενοι. Το σουρεαλιστικό αυτό όνειρο μας συστήνει έναν κάτοικο μιας βιομηχανικής περιοχής σε εγκατέλειψη. Η κοπέλα του είναι έγκυος και την παντρεύεται. Όταν το μωρό γεννιέται εν είδει ερπετού, αυτή τον εγκαταλείπει και αναγκάζεται να το φροντίσει μόνος.

Την ταινία που μας σύστησε για πρώτη φορά μία πολυσχιδή καλλιτεχνική προσωπικότητα, ο ίδιος ο σκηνοθέτης την αποκαλεί την πιο πνευματική του και ο κινηματογραφικός κόσμος την αναγνώρισε σαν ένα από τα σημαντικότερα ντεμπούτο του μοντέρνου κινηματογράφου.

Μαζί με την ταινία θα προβληθεί το Doodlebug, το μικρού μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κρίστοφερ Νόλαν (Inception, Σκοτεινός Ιππότης).

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



 

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

ERASERHEAD -- ERASERHEAD [1977]

Σκηνοθεσία: David Lynch

Παίζουν: Jack Nance, Charlotte Stewart

Διάρκεια: 85 λεπτά

Χώρος Προβολής:  Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ώρα Προβολής: 21:15

Είσοδος: 4 ευρώ

 

Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών