Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 17:15

Εκδήλωση της “Φάρις” για τον Διονύσιο Σολωμό – Απόψε το αφιέρωμα στον Κάλβο

Εκδήλωση της “Φάρις” για τον Διονύσιο Σολωμό – Απόψε το αφιέρωμα στον Κάλβο

Εκδήλωση αφιερωμένη στον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής από την Κ.Ε. Φάρις.

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής και δοκιμιογράφος, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό καλλιτεχνικών δράσεων Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. Φάρις, διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το έργο του Διονυσίου Σολωμού ενώ ο Καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσίασε διάλεξη με θέμα «Όψεις της Σολωμικής εθνικοποίησης».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ

Η επόμενη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 8 μ.μ., επίσης στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Αυτή τη φορά θα παρουσιαστεί ένας πρώτος κύκλος αναφοράς στο έργο του Ανδρέα Κάλβου.

Εισηγούνται οι:

-Δημήτρης Αρβανιτάκης, Δρ. Νεώτερης Ιστορίας, υπεύθυνος του τμήματος εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη και επιμελητής της έκδοσης των Απάντων του Ανδρέα Κάλβου, από το Μουσείου Μπενάκη, με θέμα: «Ο Ανδρέας Κάλβος ανάμεσα στις αντινομίες του καιρού μας».
-Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Ε.Κ.Π.Α., με θέμα:» Ο Κάλβος σήμερα: Ένας Έλληνας, αυτοεξόριστος ανάμεσά μας».
-Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Δοκιμιογράφος, Κριτικός Λογοτεχνίας: «Η Επιστολογραφία του Ανδρέα Κάλβου».