Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 10:15

Messinia Terroirs Wine Festival: Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ κρασιού στην Navarino Agora

Messinia Terroirs Wine Festival: Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ κρασιού στην Navarino Agora

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο το Messinia Terroirs Wine Festival 2024 στον πολυχώρο Navarino Agora, δίνοντας την ευκαιρία στους τοπικούς οινοποιούς να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και να αναδείξουν τα συναρπαστικά πρόσωπα του μεσσηνιακού αμπελώνα.

Το MTWF είναι μια ευκαιρία για τους τοπικούς οινοποιούς να αναδείξουν τα συναρπαστικά πρόσωπα του μεσσηνιακού αμπελώνα, και μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της μεσσηνιακής γης. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή γεύσεων, αρωμάτων και δημιουργίας, που ζωντανεύει πανάρχαιες μνήμες και εκφράζει συμβολικά το όραμα της αναγέννησης ενός ιστορικού αμπελώνα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs, μιας πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο να προβάλλει την οινική παράδοση της Μεσσηνίας, να αναδείξει το σύγχρονο δυναμικό της, και να εμφυσήσει νέα πνοή σε ένα τόπο με βαθιές ρίζες στην αμπελουργία, την ιστορική κληρονομιά και τον πολιτισμό. Εκτός από παρουσιάσεις κρασιών και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, το τριήμερο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει master classes για επαγγελματίες και φίλους του κρασιού, ομιλίες και πάνελ συζητήσεων, ενημερώσεις παραγωγών, διαλέξεις, χορευτικές παραστάσεις, live μουσική, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί, εργαστήρια κεραμικής, τμήματα food & wine pairing, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Tα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα delicatessen του Navarino Agora θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ με ιδιαίτερα μενού και μεσσηνιακά εδέσματα, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά τα κρασιά των τοπικών παραγωγών, ολοκληρώνοντας τη γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία του Messinia Terroirs Wine Festival. Το φεστιβάλ είναι μία συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της Costa Navarino. Τελεί υπό την αιγίδα του του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της ΕΝΟΑΠ και της ΕΔΟΑΟ. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 27230 28353.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατώντας εδώ.