Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 09:15

Διεθνές φεστιβάλ ακροβατικών τεχνών στην Καλαμάτα

Διεθνές φεστιβάλ ακροβατικών τεχνών στην Καλαμάτα

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ KDC ακροβατικών τεχνών "Kalamata Aerial & Acro Dance Cup" θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου από τον Σύλλογο Dance Challenge Καλαμάτας, στο Κλειστό της Παραλίας.

Η διοργάνωση συμπεριλαμβάνει συμμετοχή από 160 αθλητές και αθλήτριες από 3 χώρες, καθώς και από πολλές πόλεις της Ελλάδας (Καλαμάτα, Αθήνα, Πειραιάς, Άργος, Κόρινθος, Χαλκίδα, Εύβοια, Βόλος, Αγρίνιο, Μυτιλήνη), από 18 συνολικά καλλιτεχνικά εκπαιδευτήρια εναέριων τεχνών, που θα διαγωνιστούν σε 31 κατηγορίες για το Κύπελλο Καλαμάτας. Οι 4 πρώτοι από κάθε κατηγορία θα λάβουν υποτροφία για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εναέριων τον Ιούλιο στη Γεωργία.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκινά το Σάββατο στις 4 μ.μ. και λήγει στις 10.30 μ.μ. με εκδηλώσεις στο "Aerial sling", με χαιρετισμό του Δημάρχου Καλαμάτας και άλλων φορέων (στις 5.30 μ.μ.), ενώ την Κυριακή 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα "Aerial hoop" και "Aerial silks"από τις 10.30 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακροβατικές παραστάσεις και διαγωνισμούς σε διάφορα εναέρια όργανα με ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ στοχεύει στη χαρά της συμμετοχής και της εμπειρίας, καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινού στις ακροβατικές τέχνες. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και έχει και φέτος φιλανθρωπικό σκοπό, με υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας "Η Υπομονή", με τοποθετημένο κουτί στην είσοδο για συλλογή χρημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφτείτε τη σελίδα https://www.kalamatadancecup.com/index.php/schedule.