Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 20:55

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νίκο Πλουμπίδη στα Λαγκάδια Γορτυνίας (βίντεο)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νίκο Πλουμπίδη στα Λαγκάδια Γορτυνίας (βίντεο)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης, για τον κομμουνιστή δάσκαλο Νίκο Πλουμπίδη, οργανώνει το ΚΚΕ την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, στον τόπο γέννησης του, τα Λαγκάδια Γορτυνίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ν. Πλουμπίδη, στην πλατεία των Λαγκαδίων.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του τοπικού Τομεακού Γραφείου, ανέφερε ότι “το κόμμα μας, 70 χρόνια μετά την εκτέλεση του Νίκου Πλουμπίδη, αποδίδει φόρο τιμής στο ιστορικό του στέλεχος, που με την αλύγιστη στάση του και την αγωνιστική του αυταπάρνηση, συνεχίζει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νέους κομμουνιστές και συνολικά για το λαό μας”. Και κάλεσε “κάθε λαϊκό άνθρωπο που τιμά την ιστορία του τόπου, τους απογόνους των χιλιάδων αγωνιστών του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, κάθε άνθρωπο που συγκινείται από τους αγώνες του λαού μας απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού, να δώσουν δυναμικό παρών στην εκδήλωση στα Λαγκάδια”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης: Στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Λαγκαδίων θα γίνουν η ομιλία και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ν. Πλουμπίδη, από τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα. Στη συνέχεια, στην Αγία Παρασκευή, θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τους Διονύση Τσακνή, Βιολέτα Ίκαρη και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Για την μετακίνηση του κόσμου στην εκδήλωση, θα αναχωρήσουν τα εξής λεωφορεία: Από την Πλατεία Όθωνος, στην Καλαμάτα στις 3.30 μ.μ. Από το Δημαρχείο Μεσσήνης στις 3 μ.μ. Το λεωφορείο θα κάνει στάσεις για επιβίβαση σε Θουρία και Άγιο Φλώρο. Από την πλατεία Δημαρχείου, στους Γαργαλιάνους, στις 3 μ.μ. Το λεωφορείο θα κάνει στάσεις για επιβίβαση σε Φιλιατρά (στο Σινεμά), Κυπαρισσία (στο σταθμό τρένου) και στην Αλλαγή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων, για τα λεωφορεία που αναχωρούν από Μεσσηνία: 27210 26512 γραφεία ΤΕ Μεσσηνίας, 6981 896740 Καραγιάννης Γιώργος, 6973 500121 Νικολόπουλος Σπύρος.