Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρέσβης της Αρμενίας Τιγκράν Μκρτσιάν, ο μητροπολίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Αρμενίων στην Ελλάδα - Αρχιεπίσκοπος Κεγάμ Χατσεριάν, εκπρόσωπος της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής, η πρόεδρος της Κοινότητας Αρμενίων Καλαμάτας Σοφία Μαρκαριάν, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αναπληρωτής δημάρχου αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων ή Ημέρα Ανάμνησης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων είναι αργία στην Αρμενία και τη Δημοκρατία του Αρτσάχ στις 24 Απριλίου. Επίσης, γιορτάζεται από την αρμενική διασπορά την ίδια ημέρα.
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915. Ήταν μια σειρά από σφαγές και λιμούς που οδήγησαν στον θάνατο 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων από τους Οθωμανούς.