Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 08:25

Εστιατόριο "Καλαμάτα" στην Κωνσταντινούπολη

Η Καλαμάτα... στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης; Και όμως το όνομα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας φέρει ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Πόλης, που καταφέρνει να συγκεντρώνει Τούρκους πολίτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο και να κάνει και σε εμάς... δωρεάν διαφήμιση! Το εστιατόριο πήρε το όνομά του από τις ελιές της Καλαμάτας, που προσφέρονται στους θαμώνες ως συνοδευτικός μεζές των βραδινών ποτών.

Περισσότερες πληροφορίες για το στέκι αυτό έδωσε στην "Ε" η Gonul Arslan υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ομίλου "Eksen" στον οποίο ανήκει το εστιατόριο.

- Πώς αποφασίσατε να δώσετε αυτό το όνομα στο συγκεκριμένο εστιατόριο;

"Το "Kalamata" άρχισε να προσφέρει τις γεύσεις του το 2009 στην ιστορική συνοικία Akaretler της Κωνσταντινούπολης, με το όνειρο της δημιουργίας μιας αξιοπρεπούς υπηρεσίας στον κλάδο της εστίασης. Το όνομά του το εστιατόριο το πήρε από τις ελιές της Καλαμάτας, που είναι και ο μεζές των βραδινών ποτών της".

- Πώς θα χαρακτηρίζατε τον τύπο της κουζίνας σας;

"Η "Kalamata" προσφέρει παραδοσιακά πιάτα από την οθωμανική, ρωμέικη και αρμένικη κουζίνα. Στο φόντο ακούγεται μουσική που συνοδεύεται από ένα απαλό σάζι. Αλλάζοντας και το μενού της σε κάθε σεζόν, η "Kalamata" μετατρέπει την κλασική έννοια της ταβέρνας και της δίνει μια πιο σύγχρονη απόδοση. Η απλότητα που συνδυάζεται με τον κομψό και άνετο χώρο, η νοστιμιά και η μουσική ποτέ δε λείπει από εδώ". 

- Χρησιμοποιείτε μεσσηνιακά προϊόντα στις συνταγές σας;

"Στους μεζέδες μας χρησιμοποιούμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Τα ορεκτικά μας, τα θαλασσινά και τα όστρακα του Αιγαίου με ελαιόλαδο, είναι πάντα στο προσκήνιο".

- Ακούγονται Ελληνες στην "Kalamata";

"Οι τραγουδιστές μας, ο Ρωμιός Κώστας και η Τουμπά, ερμηνεύουν τα πιο δημοφιλή ελληνικά και τούρκικα λαϊκά τραγούδια από διακεκριμένους συνθέτες και μουσικούς, χορεύοντας συρτάκι και ζεϊμπέκικο. Ευχόμαστε να σας συναντήσουμε στην "Kalamata", στην οποία εύκολα θα... καθίσει κανείς, αλλά δύσκολα θα την αποχαιρετήσει!".

Το "Kalamata" είναι στο σημείο Suleyman Seba Cad. No 45 Akaretler / Besiktas και τo σάιτ του είναι το http://www.kalamata.com.tr/.