Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 14:55

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Άργος

Έπειτα από σειρά συναυλιών σε νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Άγονη γραμμή» και έπειτα από δύο εμφανίσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) θα βρεθεί στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους, το Σάββατο 19 Ιουλίου.

 

Υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, η ΚΟΑ θα εκτελέσει δημοφιλέστατες συνθέσεις των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Γιόχαν Στράους, Αντονίν Ντβόρζακ.

Συγκεκριμένα, θα ακουστούν:

1. Η Εισαγωγή «Κοριολανός» που συνέθεσε ο Μπετόβεν το 1807, εμπνευσμένος από την ομώνυμη τραγωδία, όχι του Σαίξπηρ, αλλά του σύγχρονού του Αυστριακού συγγραφέα Χάινριχ Γιόζεφ φον Κόλινς.

2. Η Εισαγωγή «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι το 1870, μετά από μία ατυχή ερωτική ιστορία, επηρεασμένος από το ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ.

3. Οι Σλάβικοι Χοροί Αρ.2 και Αρ.8 του Τσέχου συνθέτη Αντονίν Ντβόρζακ, ο οποίος στα έργα του (συνολικά 16) είχε ενσωματώσει με αξιοθαύμαστο τρόπο στοιχεία της μουσικής παράδοσης της πατρίδας του.

4. Το διάσημο βαλς Kaiserwaltz, που έγραψε ο Γιόχαν Στράους το 1889, κατά παραγγελία του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραγκίσκου Ιωσήφ, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β' («Kaiser» στα γερμανικά).

Επίσης, θα ακουστεί το λιγότερο γνωστό στο ευρύ ακροατήριο, αλλά πάντως σημείο αναφοράς για το ρεπερτόριο του κόρνου, Τρίτο Κοντσέρτο για δύο κόρνα του Γερμανού συνθέτη και τσελίστα Φρίντριχ Βιτ, με σολίστ τον κορυφαίο κορνίστα της Ορχήστρα, Κώστα Σίσκο και τη κορνίστα, Μαρία Φωτιά.

Τη συναυλία διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ