Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 20:10

Δημητσάνα: Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει τα 17α γενέθλιά του

Γράφτηκε από την

 

 

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γίνεται… 17 ετών και το γιορτάζει με μία  προβολή που είναι αφιερωμένη στην «γενέτειρά» του, τη Δημητσάνα. Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 11:30, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Δημητσάνα. Μετακομίζοντας στον καινούργιο αιώνα» (2012 – 40’). 

 

Αμέσως μετά την προβολή, θα γίνει συζήτηση ανάμεσα στους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ, Γιάννη Ν. Δρίνη και Σίλλα Μιχάλακα και τους κατοίκους της Δημητσάνας. Όλους όσοι συνέβαλαν, δηλαδή, στην υλοποίηση του, είτε παραχωρώντας φωτογραφίες και αφηγούμενοι προσωπικές ιστορίες είτε κατευθύνοντας τους δημιουργούς στην εθνογραφική έρευνά τους, που πραγματοποιήθηκε από το 2007 - 2011.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Γιάννης Ν. Δρίνης είναι λαογράφος. Σπούδασε Ιστορία και Λαογραφία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Kent at Canterbury στη Μ. Βρετανία (μεταπτυχιακές σπουδές). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον τομέα Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού ως Προϊστάμενος του Τμήματος Διαπολιτισμικών Θεμάτων.

Ο Σίλας Μιχάλακας σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας και στην Οπτική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths στη Μεγάλη Βρετανία.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07  Δημητσάνα

Τηλ.: 27950 31630