Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 16:42

Εκδήλωση για τη μάχη των Περιβολίων

Εκδήλωση για τη μάχη των Περιβολίων

Με τη συμμετοχή πολιτών από Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία τιμήθηκε και φέτος στο ηρώο της Μάχης των Περιβολίων η Εθνική Αντίσταση στις περιοχές Ολυμπίας και Τριφυλίας. Η εκδήλωση έγινε το πρωί της Κυριακής, αφού είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο της περιοχής π. Κωνσταντίνο Τασσόπουλο.

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον εκδότη και συγγραφέα Ευάγγελο Γιαννικόπουλο εκ μέρους των Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, τον αντιπλοίαρχο ε.α. Αθανάσιο Μαυροειδή εκ μέρους των συγγενών των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Ολυμπίας, και από τον φιλόλογο Γεώργιο Κουρκούτα εκ μέρους του Συνδέσμου Οπλιτών Ηλείας. 

 

Μίλησαν ακόμη οι: Ευάγγελος Γιαννικόπουλος, Γεώργιος Κουρκούτας,   Φώτιος Μπέλλος αξιωματικός ε.α., Νίκος Κρέσπης τ. βουλευτής Ηλείας και μέλος του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εθελοντική προσφορά του Βασίλη Νικολακόπουλου, που συνέβαλε στην αναστήλωση του φθαρμένου ηρώου. Το χαιρετισμό του τελευταίου επιζώντος της μάχης της 6ης Αυγούστου 1943, Λάμπρου Γιαλαμά από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας, διάβασε ο υποπτέραρχος ε.α. Σωτήριος Γαραντζιώτης.