Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 07:50

Να θυμηθώ... 16 Οκτωβρίου 2015

Γράφτηκε από την

Η πολιτιστική ατζέντα των ημερών

- Συνεχίζεται ο Διεθνής Διαγωνισμός και το Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.

Διαγωνισμοί: Σήμερα στις 11.30 το πρωί, στη 1 και στις 3 το μεσημέρι στο Μέγαρο Χορού - καθώς επίσης στις 7, στις 9 και στις 9.20 το βράδυ στο ΔΗΠΕΘΕΚ. (Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, διαγωνισμός θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής στον ναό των Ταξιαρχών).

Συναυλίες Φιλίας (δωρεάν): Σήμερα στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι στο ΔΗΠΕΘΕΚ, στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο και στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Συνεχίζεται σήμερα και αύριο το σημαντικό επιστημονικό συνέδριο των διοικητικών επιστημόνων, στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Συναυλία gala (με εισιτήριο): Απόψε στις 10 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού.

Τελετή λήξης: Σαββατόβραδο 9 μ.μ. στην Τέντα, με ανακοινώσεις νικητών και βραβεύσεις.

- "Λούνα παρκ ανακύκλωσης" σήμερα 9.30 π.μ. - 1.30 μ.μ. και ενημέρωση πολιτών 5-10 μ.μ., στον πεζόδρομο της Αριστομένους απέναντι από το Δημαρχείο.

- Σαμαρείτες και Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού σήμερα στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία θα ενημερώνουν μαθητές και κοινό για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

- "Παιχνίδια με το φως": εκδήλωση του 6ου Λυκείου Καλαμάτας με επιστημονικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο χώρο του σχολείου.

- Σεμινάριο από τον Κ. Νιάρχο με θέμα "Ο άνθρωπος ως μικρόκοσμος εντός του μακρόκοσμου (σύμπαντος)", σήμερα στις 7 μ.μ. στο "Rex".

- Το παιδικό βιβλίο του Γ. Αντωνάκη "Στο Μυστρά με πανσέληνο", από τις εκδόσεις "Εν Πλω", παρουσιάζεται αύριο Σάββατο 12 μ. στο Public Αριστομένους και Κρήτης.

- Τη 2 "Γιορτή Ψωμιού" διοργανώνει αύριο η Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης από τις 6 μ.μ.

- Προβολή της ταινίας "Soylent Green" (1973), αύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Λυκείου Μεσσήνης (είσοδος ελεύθερη).

- Reunion αποφοίτων 1975 του 1ου Εξατάξιου Γυμνασίου Καλαμάτας (Κλασικού και Πρακτικού) αύριο βράδυ από τις 8.30 στην ταβέρνα "Ελενα" της Φοινικούντας.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

- Εκθεση με θέμα «Η ναυμαχία του Ναυαρίνου: Η τέχνη ως ιστορικό τεκμήριο», εγκαινιάζεται από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και την Costa Navarino σήμερα στις 6 μ.μ., στο κτήριο Τσικλητήρα στην Πύλο.

- Εκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βαμβακά (StudioF) με τίτλο “Mexico hasta el dia de los muertos” στο "El Mestizo Taqueria" στην οδό Αμφείας 10, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Καθημερινά 9.30 μ.μ. - 2 π.μ. ως την 1η Νοεμβρίου.

- Εκθεση κεραμικής "Επιρροές" στο Οχυρό Τρουπάκη - Μούρτζινου στην Παλιά Καρδαμύλη, έως τις 31 Οκτωβρίου, 8 π.μ. με 7.30 μ.μ. καθημερινά.

- ΑΘΗΝΑ. Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη η έκθεση κεραμικής "Animus - Anima(I) της Μαριάνας Κατσουλίδη, στην γκαλερί "ΠεριΤεχνων", Ηροδότου 5 στο Κολωνάκι.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Cine Center Καλαμάτας

Καλλιπατείρας 16, 27210 85995

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αίθουσα 1: «Ανίερη συμμαχία», πανελλήνια πρεμιέρα, κοινωνική περιπέτεια, 122’, 19.30 & 22.00

Αίθουσα 2: «Ο αρχάριος», κωμωδία, 121’, 21.45.

«The Minions», κινούμενα σχέδια (μεταγλωττισμένο), 91', 17.15