Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 08:00

Σήμερα η τελετή λήξης του Φεστιβάλ Χορωδιών 

Γράφτηκε από την
Σήμερα η τελετή λήξης του Φεστιβάλ Χορωδιών 

Ολοκληρώνεται απόψε στις 9 στην Τέντα ο Διεθνής Διαγωνισμός και το Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, με τη λαμπρή τελετή λήξης - στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν, μεταξύ άλλων, οι ανακοινώσεις των νικητών και οι βραβεύσεις. 

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι στον ναό των Ταξιαρχών, το διαγωνιστικό τμήμα θα ολοκληρωθεί με την κατηγορία της Θρησκευτικής Μουσικής a cappella. 

Το πρόγραμμα των προηγούμενων ημερών περιλάμβανε διαγωνισμούς στις κατηγορίες Παράδοση - Γυναικείες - Ανδρικές - Μικτές - Παιδικές - Νεανικές Χορωδίες, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.  Διαγωνίστηκαν πολλές χορωδίες απ' όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 5 χορωδίες της Καλαμάτας: Λύκειο των Ελληνίδων, Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου, "Χορίαμβος", "Μελίφωνο" και η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Ωδείου. 

Επιπλέον, και τις δύο προηγούμενες μέρες (Πέμπτη και Παρασκευή) οι χορωδίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ έδωσαν αρκετές Συναυλίες Φιλίας, στο ΔΗΠΕΘΕΚ, στο Μέγαρο Χορού αλλά και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. 

 

ΤΑ GALA

Εν τω μεταξύ, μια σπάνια μουσική αλλά και οπτική απόλαυση χάρισαν στο κοινό οι 4 χορωδίες που συμμετείχαν στο συναυλιακό gala της Πέμπτης, στο Μέγαρο Χορού.

Καθώς η χορωδία του Κογκό δυστυχώς δεν κατάφερε τελικά να έρθει στη χώρα μας, την αντικατέστησε η Εσθονία, η οποία εμφανίστηκε μαζί με 3 ακόμη χορωδίες από την Κίνα, τη Νορβηγία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη... η οποία φαίνεται να έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές στην πόλη! 

Πολύχρωμες φορεσιές, τοπικές ενδυμασίες, άγνωστοι σ' εμάς χοροί και τραγούδια, δημιούργησαν για τους θεατές ένα συναρπαστικό καλειδοσκόπιο που τους έφερε σε επαφή με τη μουσική-χορωδιακή και τη γενικότερη κουλτούρα λαών από χώρες κοντινές... αλλά και πολύ μακρινές. 

Στο gala της Παρασκευής, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο (Μέγαρο Χορού 10 μ.μ.), συμμετείχε η Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων μαζί με 3 ακόμη χορωδίες, από τη Λιθουανία, τη Ρωσία, και τη Βραζιλία. Γι' αυτή την εκδήλωση όμως, θα επανέλθουμε.

Π.Α.

 

 

 


NEWSLETTER