Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 21:30

Το "Αίτημα φιλίας" παρουσίασε ο Θανάσης Χειμωνάς 

Το "Αίτημα φιλίας" παρουσίασε ο Θανάσης Χειμωνάς 

Το 8ο μυθιστόρημά του, με τίτλο "Αίτημα φιλίας", παρουσίασε προχθές στην Καλαμάτα ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, στο πατάρι του "Public". 

Το βιβλίο αφορά έναν συγγραφέα, έναν μυστηριώδη θάνατο, μια διαδικτυακή επικοινωνία... Ξεκίνησε αρχικά ως διήγημα και αργότερα εξελίχθηκε σε μυθιστόρημα. Είναι μάλιστα το πρώτο έργο του συγγραφέα, στο οποίο υπάρχει και το μεταφυσικό στοιχείο. 

Τα βιβλία της λογοτεχνίας του μεταφυσικού, άλλωστε, ήταν τα αγαπημένα του Θ. Χειμωνά στα νεανικά του χρόνια, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε. Τόνισε ακόμα ότι στις αφηγήσεις του προτιμά απολύτως τη λιτή έκφραση - καθώς κάπως έτσι εκτυλίσσεται και τα πραγματικά γεγονότα - αφήνοντας περισσότερο "χώρο" στον αναγνώστη. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σημερινά μπεστ σέλερ της λεγόμενης "γυναικείας λογοτεχνίας", ο Θανάσης Χειμωνάς σχολίασε ότι σε καμία περίπτωση δεν τα καταδικάζει, καθώς δίνουν και το οικονομικό περιθώριο στους εκδοτικούς οίκους, ώστε να μπορούν να εκδίδουν και τα υπόλοιπα, λιγότερο "εμπορικά" και άλλου ύφους βιβλία.

 Γ.Σαρ.