Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 13:43

Παρουσιάστηκε το «Μεσσηνιακό Ημερολόγιο» στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, το βράδυ, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) έγινε η παρουσίαση του πέμπτου τόμου του ετήσιου περιοδικού «Μεσσηνιακό Ημερόλογιο», το οποίο εκδίδει ο Μεσσήνιος συγγραφέας Χρήστος Κ. Ρέππας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μιχάλης Μερακλής, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, ο Αθανάσιος Φωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών και ο Νικόλαος Αναστασόπουλος, εκλεγμένος λέκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ομιλητής ήταν ο Αριστείδης Δουλαβέρας, επίκουρος καθηγητής  Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Λογοτεχνικές σελίδες διάβασε ο ηθοποιός  Στέφανος Ληναίος. Το πρόγραμμα παρουσίασε η Έλενα Βλάχου, πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν πανεπιστημιακοί, προσωπικότητες από τους χώρους των Γραμμάτων και των Τεχνών και ένα πλήθος από φιλίστορες και φιλαναγνώστες.
Στις 520 σελίδες του πέμπτου τόμου του «Μεσσηνιακού Ημερολογίου» είναι καταχωρημένες 69 εργασίες ποικίλου και πολυσήμαντου περιεχομένου.
Η παρουσίασή του θα γίνει στην Καλαμάτα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ρεξ», την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουλίου και από ώρα 19.30, με ελεύθερη είσοδο κοινού.