Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 21:46

Τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο τίμησε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο τίμησε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας

Στον ποιητή Δημήτρη Δασκαλόπουλο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Τονίστηκε μάλιστα ακριβώς η αφιέρωση της βραδιάς “στον ποιητή” Δασκαλόπουλο, καθώς ανάμεσα στο αναγνωστικό κοινό αλλά και τους φιλολόγους είναι ίσως πιο γνωστό το έργο του ως βιβλιογράφου - εργογράφου σημαντικών Ελλήνων ποιητών, καθώς επίσης ως αρθρογράφου και κριτικού. 

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαρία Τσαγκαράκη, ενώ ο γραμματέας του συνδέσμου Βασίλης Μπαζάνης είχε ετοιμάσει ένα σύντομο αλλά περιεκτικό βιογραφικό του Δημήτρη Δασκαλόπουλου -για το ποιητικό έργο του οποίου μίλησε στη συνέχεια ο φιλόλογος Σταύρος Τσαγκαράκης. Φράση τη φράση έδειξε ότι “πρόκειται για σπουδαία ποίηση” και ξενάγησε το κοινό στην περισσότερο “κοινωνική”, και όχι τόσο υπαρξιακή, μελαγχολία του Δασκαλόπουλου.

Ο τιμώμενος ήταν παρών στην εκδήλωση, μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Στασινοπούλου. Παίρνοντας μάλιστα αργότερα το λόγο, είπε με χιούμορ ότι παρακολουθώντας την παρουσίαση εκτίμησε περισσότερο τον εαυτό του. “Απολογήθηκε” επίσης, λέγοντας ότι “αν και γράφω 50 χρόνια τώρα... μ' έφαγε η φιλολογία. Μα κι από τα λίγα μου βιβλία που κυκλοφόρησαν, πολλά είναι πια δυσεύρετα· σαν να είμαι ένας κρυφός ποιητής”.

Τη βραδιά πλαισίωσαν ιδανικά με μουσική η Κατερίνα Παλαιολόγου στο πιάνο και η Ευαγγελία Μαραμπέα στο τραγούδι. Ποιήματα του Δημήτρη Δασκαλόπουλου διάβασε η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μίνα Σταθοπούλου.

Π.Α.


NEWSLETTER