Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 17:58

Δευτέρα του Πάσχα οι ιπποδρομίες στο Πλατύ

Δευτέρα του Πάσχα οι ιπποδρομίες στο Πλατύ

Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθούν και φέτος στις 2 Μαΐου, τη Δευτέρα του Πάσχα, οι καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Πλατύ. 

Θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, μετά τη θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που γιορτάζει και το οποίο βρίσκεται κοντά στο χώρο αφετηρίας των ιπποδρομιών. 

Εκτιμάται ότι θα τρέξουν, τουλάχιστον, 10 με 12 καθαρόαιμα άλογα, που σταβλίζονται στα ιπποφορβεία της περιοχής, αλλά και ντόπια άλογα, που εξακολουθούν να υπάρχουν και να κάνουν διάφορες δουλειές.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν τη Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Μάντζειο Δημοτικό Κτήριο στο Πλατύ, στην επιτροπή διεξαγωγής των ιππικών αγώνων, οπότε και θα γίνει κλήρωση κατανομής των αλόγων, στις κούρσες που θα γίνουν.
Σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας που διοργανώνει τις ιπποδρομίες, οι διοκτήτες των αλόγων θα λάβουν χρηματικά ποσά και αναμνηστικά μετάλλια για τη συμμετοχή τους και οι νικητές κάθε κούρσας αναμνηστικά κύπελλα.
Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει τα αναγκαία μέσα για την προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων και τους επιχορηγεί με 3.000 ευρώ. Ο προγραμματισμός και η πραγματοποίηση των αγώνων θα γίνουν από τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, καθώς επίσης και τους εκπροσώπους των Συλλόγων στο Πλατύ.
Τηλ. επικοινωνίας για τις εγγραφές: 6972-924912, Νικόλαος Νίκας, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.