Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 18:12

Ο “Aristoφanis” από απόφοιτους του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας 

Ο “Aristoφanis” από απόφοιτους του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας 

Την performance “Aristoφanis” θα παρουσιάσει την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 8 μ.μ. ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 11 Αυγούστου η παράσταση θα ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο Στούπας, υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, με υπέρτιτλους στα αγγλικά.

Το “Aristoφanis” αποτελεί το νέο πρότζεκτ του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Είναι το έργο που παρουσιάστηκε σε μια σειρά sold out προγραμματισμένων εμφανίσεων σε Αθήνα, Αμστερνταμ και Βέλγιο. Πιο συγκεκριμένα, η πειραματική performance είναι μια συρραφή 9 κειμένων (μεταφρασμένων και διασκευασμένων) του Αριστοφάνη. Τα αποσπάσματα είναι σε τέτοια σειρά ώστε να υπάρχει μια συνοχή στο έργο ως συνολική

παρουσίαση. Σκοπός είναι να δοθεί στο κοινό ο “λόγος” των κειμένων, καθώς και να φανεί η άμεση σχέση με τον ρυθμό (μέσω της μουσικής των κρουστών που συνοδεύουν το κείμενο) και τελικά να

αναδειχθεί η σύνδεση και η αιωνιότητα των κειμένων. Μέσα από την συχνή εναλλαγή ρόλων, ρυθμών και κινήσεων και σε χρονικό περιθώριο 40 - 50 λεπτών, ο θεατής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια “συμπυκνωμένη” performance αρχαίας αττικής κωμωδίας, κρατώντας το βασικό απόσταγμά της.

Για το έργο, έχουν φτιαχτεί περισσότερα από 20 προσωπεία από την αρχιτέκτονα Φανή Κανατζιά, καθώς και περισσότερα από 15 κοστούμια από την Αγγελική Σάμπαλη. Συμμετέχουν οι: Γεώργιος Ηλιόπουλος, Μαρία Κενσαλή, Ηλίας Κολλινιάτης, Γεώργιος Καραμπάτσος, Μαριάννα Φουρναράκου, Μαρία Τσώνη, Κωνσταντίνα Θεοδωρακάκη, Αγγελική Σάμπαλη, Βάσια Φλώρου, Σοφία Δρακοπούλου, Σοφία - Ειρήνη Γιαννοπούλου, Ιφιγένεια Κουραμπά. Τη γραφιστική επιμέλεια έχει η Νίνα Καραλαζάρου και τις φωτογραφίες έβγαλε ο Νίκος Ηλιόπουλος.