Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 15:34

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφτηκε από την
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Απόλυτα συντονισμένη με τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή επιλέγει να παραμείνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, η οποία δίνει πλέον το «παρών» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσκαλεί λοιπόν τους αναγνώστες και φίλους της να της κάνουν like στο facebook (https://www.facebook.com/LibraryofKalamata/) και να την ακολουθήσουν στο twitter (https://twitter.com/vivlkkal) ώστε να ενισχύσουν την προσπάθειά της. 

Εν τω μεταξύ, ήδη από την προηγούμενη χρονιά είναι ενεργή η ιστοσελίδα vivlkkal.mes.sch.gr που δίνει τη δυνατότητα online αναζήτησης βιβλίων στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης, αλλά και ελέγχου της διαθεσιμότητάς τους, σε πραγματικό χρόνο. 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη στεγάζεται στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 33) και λειτουργεί με νέο διευρυμένο ωράριο από τις 8.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αριθμεί 5.000 μέλη και εκτελεί πάνω από 2.000 ενέργειες χρήσης μηνιαίως, όπως χρεώσεις - ξεχρεώσεις - ανανεώσεις βιβλίων, προσθήκες - διορθώσεις μελών κ.ά.). Προσφέρει υπηρεσίες δανεισμού και αναγνωστηρίου, ενώ λειτουργεί ως τοπικό κέντρο πληροφόρησης με σύνδεση στο Internet ADSL υψηλών ταχυτήτων. Διαθέτει μάλιστα ξεχωριστό Παιδικό Τμήμα, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τους μικρούς αναγνώστες, όπου γονείς και παιδιά μπορούν να εξοικειωθούν με το μαγικό κόσμο της φιλαναγνωσίας, να ξεφυλλίσουν τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν, να επιλέξουν αυτά που θα δανειστούν και να ζωγραφίσουν. 

Επιπλέον, κατόπιν συνεννόησης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη υποδέχεται μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάθε Τρίτη και Τετάρτη από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης για να καταρτίσουν από κοινού ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών. 

Τέλος, η Βιβλιοθήκη μπορεί να φιλοξενήσει ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ. Για κάθε πληροφορία μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλέφωνο 27210 96818 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@vivlkkal.mes.sch.gr.

 

 


NEWSLETTER