Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 18:40

"Αναφορά στον Γκρέκο" με τον Τάκη Χρυσικάκο

Γράφτηκε από την

Ξεκινά σήμερα το καλλιτεχνικό φεστιβάλ με τίτλο «Θεατρική άνοιξη στην Καλαμάτα», που διοργανώνει ο οργανισμός «Οψεις Πολιτισμού», σε συνεργασία με τη "Φάρις" και το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Το ενδιαφέρον πρόγραμμα ξεκινά με την "Αναφορά στον Γκρέκο" του Νίκου Καζαντζάκη σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ. με τον Τάκη Χρυσικάκο στον κεντρικό ρόλο. Στην Κρητική λύρα και το τραγούδι είναι η Γεωργία Νταγάκη και στην κλασική κιθάρα ο Χρυσόστομος Καραντωνίου. Η παράσταση ανεβαίνει με αφορμή το "Ετος Καζαντζάκη". 

Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του φεστιβάλ κοστίζουν 13 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικό - ανέργων) ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για τα άτομα με αναπηρία. Προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (27210 87902) και στο βιβλιοπωλείο «Ολα χαρτί» (27210 63690). Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορεί κανείς να απευθύνεται και στην Χρύσα Αρβανιτίδου (2310 257218).

Στη συνέντευξη Τύπου χτες, η πρόεδρος της "Φάρις" Αναστασία Μπελογιάννη κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το φεστιβάλ και το ΔΗΠΕΘΕΚ, που κάνει μεγάλες προσπάθειες πάνω στα πολιτιστικά δρώμενα. Η Ολυμπία Δημητρέα από τη γραμματεία του θεάτρου, σημείωσε πως οι παραστάσεις θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών και τέλος η Ασπα Δαϊνά εκ μέρους των "Οψεων πολιτισμού" εξέφρασε τη χαρά που η συνεργασία αυτή γίνεται για 2η φορά. "Ολες οι παραστάσεις είναι αξιόλογες και διαλεγμένες μία μία" δήλωσε. Εγινε επίσης γνωστό πως αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις, μπορεί να καλέσει στο Πνευματικό ή στο κινητό της κ. Δαϊνά, για να του γίνει έκπτωση (6934-115555).

Γ.Σαρ.