Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 13:39

Στην ταινία  «Lost & Found» η Γιούλικα Σκαφιδά 

Στη νέα ταινία του Ακη Πολύζου «Lost & Found» θα δούμε την Καλαματιανή ηθοποιό Γιούλικα Σκαφιδά, κοντά στον πρωταγωνιστή Γιάννη Βογιατζή.

Ο Γιάννης Βογιατζής, 30 χρόνια μετά, πρωταγωνιστεί στo «Lost & Found» του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε σκηνοθεσία Ακη Πολύζου. Πρόκειται για τη μεταφορά της νουβέλας «Lost & Found: An Athenian story» του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, βασισμένη στην πρωτότυπη ιδέα της J. Walter Thompson Athens. Το πρόσωπο τού Γιάννη Βογιατζή είναι ταυτόσημο με το ελληνικό σινεμά: στις δεκάδες ταινίες όπου πρωταγωνίστησε, αλλά και στην ανάμνηση των ερμηνειών του που διαρκεί ως σήμερα. 

Είναι το αεροδρόμιο απλώς ένα κέντρο αφίξεων κι αναχωρήσεων, ή ένα σημείο συνάντησης ανθρώπινων ιστοριών; Και πόσες ιστορίες χωρούν άραγε μέσα σ’ ένα αεροδρόμιο; Μία ταινία μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, έρχεται να απαντήσει όλα αυτά τα ερωτήματα και να παρουσιάσει τον αερολιμένα ως ένα κόμβο ανθρώπινων ιστοριών.

Ο Ακης Πολύζος έκανε το ντεμπούτο του πριν 4 χρόνια, με το «Συνθήκη 10/60». Το «Lost & Found» έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», την Παρασκευή, στον κινηματογράφο “Δαναός 1”, ενώ παίχτηκε και στη Βαρκελώνη. 

Η ταινία θα μετέχει επίσης στο πλαίσιο της διεθνούς διοργάνωσης World Routes 2017. Το “Ελ. Βενιζέλος” στο περίπτερό του θα προβάλλει και την ταινία αυτή, η οποία είναι γυρισμένη σε μεγάλο βαθμό στο αεροδρόμιο και είναι παραγωγή του ΔΑΑ.