Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 20:23

Διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό Gourmand World Cookbooks Awards 2011 του Bιβλίου "Κορωνέικο Συμπόσιο"

Γράφτηκε από την
Διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό Gourmand World Cookbooks Awards 2011 του Bιβλίου "Κορωνέικο Συμπόσιο"

Το Κορωνέικο Συμπόσιο της Ελένης Ταγωνίδη-Μανιατάκη βγήκε πρώτο στην κατηγορία Ιστορία της Μαγειρικής διαγωνιζόμενο με όλα τα βιβλία που υποβλήθηκαν στην ίδια κατηγορία από την Ελλάδα, στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand World Cookbooks Awards 2011.
Το βιβλίο που έγραψε η αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, υποβλήθηκε από το Μανιατάκειον Ιδρυμα τον Νοέμβριο να συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand World Cookbooks Awards 2011, στην κατηγορία Ιστορία της Μαγειρικής, ύστερα από πρόταση του Edouard Cointreau, Προέδρου της Επιτροπής του Διαγωνισμού.
Ο διεθνής διαγωνισμός Gourmand World Cookbooks Awards συστάθηκε το 1995 από τον Edouard Cointreau, με σκοπό να αναγνωρισθούν και να τιμηθούν τα καλύτερα βιβλία με συνταγές φαγητού και τα καλύτερα βιβλία παρουσίασης κρασιών. Τα τελευταία 14 χρόνια η ιστορία των βραβείων είναι παράλληλη με την ιστορία έκδοσης βιβλίων για την μαγειρική και η απήχηση του διαγωνισμού είναι παγκόσμια. Το 2010 συμμετείχαν στο διαγωνισμό 8.000 βιβλία από 154 χώρες.
Το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού είναι το Κορωνέικο Συμπόσιο να διαγωνιστεί με τα βιβλία που έχουν κερδίσει στην ίδια κατηγορία από τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για το βραβείο Best in the World (Καλύτερο στον Κόσμο). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο του 2012 στην ετήσια εκδήλωση των Βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.
Η συγγραφέας Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη ανέλαβε την πρωτοβουλία να εκδώσει το δίγλωσσο αυτό βιβλίο (στην ελληνική και την αγγλική), το οποίο περιέχει παραδοσιακές συνταγές της Κορώνης, καθώς επίσης και καταγραφή των διατροφικών παραδόσεων της περιοχής, ενόψει της Επίσημης Συνάντησης των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή στην Κορώνη, η οποία πραγματοποιήθηκε 3-4 Ιουνίου.

Από το Μανιατάκειο Ιδρυμα

 


NEWSLETTER