Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 14:30

Οι «Γλυκές Αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου ταξίδεψαν στην Καλαμάτα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Οι «Γλυκές Αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου ταξίδεψαν στην Καλαμάτα (Βίντεο)

«Γεύση» Καλαμάτας είχαν οι «Γλυκές Αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου, της γνωστής εκπομπής που προβάλλεται από την συχνότητα του ΣΚΑΪ.

«Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν», όπως λέγεται το νέο του τηλεοπτικό εγχείρημα, ανακαλύπτουν και προτείνουν ξεχωριστές ελληνικές συνταγές.

Ο Στέλιος Παρλιάρος κάνει μια γευστική και γλυκιά περιήγηση σε πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας, επιλέγοντας υλικά και τοπικές συνταγές για γλυκά φτιαγμένα με μεράκι. Συναντά παραγωγούς, ανακαλύπτει νέα προϊόντα, «συναντιέται» με το παρελθόν της ελληνικής υπαίθρου και συνομιλεί με ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την παράδοση.

Στο επεισόδιο 10 έτσι -το οποίο προβλήθηκε το Σάββατο 2/3- ο γνωστός παρουσιαστής ζαχαροπλαστικής έκανε... στάση στο νομό Μεσσηνίας.

Με ορμητήριο την Καλαμάτα επισκέφθηκε ελαιώνες, εργαστήρια παραδοσιακών εδεσμάτων και γνώρισε την τοπική γαστρονομία.

Ξεναγήθηκε σε ένα σύγχρονο ελαιουργείο, που εξάγει μεγάλες ποσότητες του υγρού χρυσού της Πελοποννήσου σε όλον τον κόσμο και κάνει γνωστό το όνομα Kalamata διεθνώς.

Στο κέντρο της πόλης έμαθε από δυο ντόπιες την τέχνη του διπλώματος στη συνταγή για τις δίπλες και γνώρισε μια οικογένεια που φτιάχνει το περίφημο καλαματιανό παστέλι, εδώ και τρεις γενιές.

Στη συνέχεια, οδήγησε μέχρι τους Γαργαλιάνους και γνώρισε έναν νέο παραγωγό μελιού, του βασικού συστατικού των ντόπιων γλυκών, που χαίρει αναγνώρισης και διαθέτει μεγάλη θρεπτική αξία.

Δείτε το βίντεο:


NEWSLETTER