Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 08:17

Επιστρέφουν την Κυριακή οι "Σινεφίλ βραδιές" στο "Cine Center" Καλαμάτας

Επιστρέφουν την Κυριακή οι "Σινεφίλ βραδιές" στο "Cine Center" Καλαμάτας

 

Οι «Σινεφίλ βραδιές» επιστρέφουν στο "Cine Center" Καλαμάτας από αυτή την Κυριακή. Μετά από 2 πετυχημένες χρονιές, οι «Σινεφίλ βραδιές» ξεκινούν με νέες, πολυσυζητημένες, βραβευμένες και άκρως … σινεφίλ ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν το πιο απαιτητικό κοινό της πόλης. Τιμή εισόδου 6 ευρώ.

Ξεκινούν με την κομεντί «Ο έρωτας του φεγγαριού», του 2 φορές υποψήφιου για Οσκαρ Γουές Αντερσον ("Οικογένεια Τενενμπάουμ", "Υδάτινες ιστορίες", "Ο απίθανος κύριος Φοξ"), η οποία και ήταν η εναρκτήρια ταινία του 65ου Φεστιβάλ Καννών, καθώς συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Επίσης ήταν υποψήφια και στα World Soundtrack Awards για το υπέροχο soundtrack που υπογράφει ο 4 φορές υποψήφιος για Οσκαρ Αλεξάντρ Ντεσπλά ("Η Βασίλισσα", "Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον", "Ο απίθανος κύριος Φοξ", "Ο λόγος του βασιλιά"). Ο σκηνοθέτης για άλλη μία φορά συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό καστ, ανάμεσα στους οποίους οι Μπρους Γουίλις, Εντουαρντ Νόρτον, Φράνσες ΜακΝτόρμαντ, Μπιλ Μάρεϊ, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Τίλντα Σουίντον.

Για προτάσεις για ταινίες που θα ήθελαν οι θεατές να προβληθούν: στο Facebook cinecenterkalamata, στο e-mail cinecenterkal@yahoo.gr, στο blog ή και στη διεύθυνση του κινηματογράφου Καλλιπατείρας 16. 

7-10 Οκτωβρίου: «Ο έρωτας του φεγγαριού». Η ιστορία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’60 και μιλάει για το ερωτικό σκίρτημα δύο παιδιών που αποφασίζουν να το σκάσουν από την παραθαλάσσια πόλη τους στη Νέα Αγγλία, προκαλώντας αναστάτωση και κινητοποιώντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που αρχίζουν να αναζητούν το ανήλικο ζευγάρι.

Διάρκεια: 94’. Κυριακή, Τρίτη: 9.45 μ.μ., Δευτέρα, Τετάρτη: 7.30, 9.45 μ.μ.