Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 10:30

Το θερινό σινεμά της Καλαμάτας ανοίγει τις «πύλες» του

Γράφτηκε από την
Το θερινό σινεμά της Καλαμάτας ανοίγει τις «πύλες» του

Το άνοιγμα του θερινού κινηματογράφου την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στον χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού ανακοίνωσε το Cine Center Καλαμάτας.

"Η λειτουργία του Cine Center διακόπηκε σχεδόν πριν 2 μήνες με απόφαση της Κυβέρνησης λόγω της Πανδημίας. Ευελπιστούμε τον Σεπτέμβριο στην επαναλειτουργία του. Μέχρι τότε ετοιμαζόμαστε για να σας υποδεχθούμε στις 4 Ιουνίου στην θερινή μας αίθουσα, στον χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τα θερινά σινεμά της χώρας ανοίγουν τυπικά από την 1η Ιουνίου και θα τηρούνται όλες οι αποστάσεις ασφαλείας, με αραιά καθίσματα και όριο πληρότητας στο 40%. Στους χώρους τους θα υπάρχει αντισηπτικό χεριών και αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής, ενώ συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας. Επιπλέον, θα υπάρχει ειδική διαδικασία κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού στους χώρους τους, προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού. Τα πρώτα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ληφθούν από τους ιδιοκτήτες των θερινών κινηματογράφων, αφορούν στην ελάχιστη απόσταση μεταξύ των σειρών καθισμάτων που ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Αργότερα, αναμένεται να προστεθεί και μία συμπληρωματική οδηγία για τα καθίσματα που βρίσκονται στην ίδια σειρά, όπου ενδεχομένως να δοκιμαστεί η λογική της «σκακιέρας», η οποία συζητείται και στις υπόλοιπες χώρες.


NEWSLETTER