Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 12:27

Ο Μεσσήνιος ηθοποιός Ορέστης Χαλκιάς στην “Ευριδίκη”

Γράφτηκε από την
Ο Μεσσήνιος ηθοποιός Ορέστης Χαλκιάς στην “Ευριδίκη”

Τον Μεσσήνιο ηθοποιό Ορέστη Χαλκιά μπορούμε να παρακολουθήσουμε από τη σκηνή του Θεάτρου “Πορεία” στην “Ευριδίκη” της Sarah Ruhl, μέσα από τη νέα πλατφόρμα ζωντανής αναμετάδοσης - live streaming - των παραστάσεών του.

Η προβολή θα γίνει αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ. Εξι κάμερες, τηλεσκηνοθεσία, κοντινά πλάνα και κίνηση της κάμερας επιτρέπουν στο κοινό να δει μια άλλη πλευρά της σκηνικής τέχνης. Για να παρακολουθήσει κανείς την παράσταση μπορεί να μπει στην σελίδα προβολής 15' πριν την έναρξη της παράστασης, ώστε να προλάβει να ρυθμίσει τη συσκευή του. Το βίντεο δεν θα είναι διαθέσιμο μετά το τέλος της παράστασης.
Τα live streaming εισιτήρια αποτελούν ένα πολύτιμο έσοδο για το Θέατρο και συμβάλλουν στη βιωσιμότητά του ώστε να συνεχίσει να προσφέρει άριστες εργασιακές συνθήκες σε δεκάδες συνεργάτες, να δημιουργεί, να εγγυάται το υψηλό επίπεδο παραστάσεων, να υπάρχει.
Η “Ευρυδίκη” της Sarah Ruhl σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το Θέατρο “Πορεία”, με πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές, επιστρέφει και ξανασυστήνεται στο κοινό με έναν εξαιρετικό θίασο. Ενα συγκινητικό έργο, σκηνοθετημένο ως underground μιούζικαλ, με την πρωτότυπη μουσική της Κατερίνας Πολέμη να ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής από ένα εμπνευσμένο σύνολο ηθοποιών και μουσικών. Η πολυβραβευμένη Αμερικανή συγγραφέας και υποψήφια για Βραβείο Pulitzer, δανείζεται τον πασίγνωστο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, για να γράψει ένα σύγχρονο έργο που μιλάει με χιούμορ και ευαισθησία για την παντοτινή αγάπη και τα λεπτά όρια που χωρίζουν τη ζωή από τον θάνατο.
Στο ρόλο της Ευρυδίκης η Κόρα Καρβούνη, του πατέρα της ο Γιάννης Νταλιάνης και του Ορφέα ο Λαέρτης Μαλκότσης. Πρωταγωνιστούν επίσης: Ορέστης Χαλκιάς, Μιχάλης Αφολάνιο, Νεφέλη Μαρκάκη και Αρετή Τίλη.


NEWSLETTER