Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 14:38

Θέατρο... δι’ αλληλογραφίας από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Θέατρο... δι’ αλληλογραφίας από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας


Την “επιστολική” δράση "Αποσπάσματα ενός δείπνου: επιστολές από μακριά" οργανώνει ο Θίασος “Ωκύπους” σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας και την “Ομάδα7”.

Η δράση αυτή, ένα είδος θεάτρου δι’ αλληλογραφίας, θα γίνει μέσω ταχυδρομικών αποστολών σε συνέχειες. Οσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να στείλουν μήνυμα με το ονοματεπώνυμο, την ταχυδρομική και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, μέχρι την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στο okypustheatre@gmail.com.
Την προηγούμενη άνοιξη, ο Θίασος, έπειτα από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, Γιάννη Μαργαρίτη, είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει το συμποσιακό δρώμενο “Αποσπάσματα ενός δείπνου: οι μετανάστες της γεύσης”. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου επρόκειτο να ξετυλιχθούν ιστορίες που σχετίζονται με τη διατροφή και να γίνει από την Καλαμάτα ένα ταξίδι σε άλλους τόπους, μια περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο. Το ξέσπασμα της πανδημίας δεν επέτρεψε να μοιραστούν ούτε οι ιστορίες αυτές, ούτε και το κοινό τραπέζι. Οι εξελίξεις αποτρέπουν την παρουσίαση ενός ζωντανού θεάματος. Οπως γίνεται γνωστό από το κάλεσμα της δράσης: “Επειτα από πολλές συζητήσεις, απογοητεύσεις, επανεκκινήσεις και μία πεποίθηση να συνεχίσουμε να δημιουργούμε, παρόλα τα εμπόδια, καταλήξαμε σε έναν τρόπο που να παραπέμπει σε άλλες εποχές: σκεφτήκαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσα από το ταχυδρομείο! Ο τρόπος αυτός μας επιτρέπει να μοιραστούμε τις ιστορίες μας με ασφάλεια, ενώ παράλληλα μας ξαναθυμίζει συναισθήματα που έχουμε ξεχάσει (ή που δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ): την προσμονή για την άφιξη μιας επιστολής, την έκπληξη με το περιεχόμενό της, τη μοναδική σχέση που δημιουργείται μεταξύ αποστολέα και παραλήπτη, ειδικά όταν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Για τη δημιουργία της επιστολικής αυτής δράσης μαζευτήκαμε από πολλά μέρη: την Καλαμάτα, την Αθήνα, το Ναύπλιο, αλλά και τη Ζυρίχη και τη
Σάλτα, στη Βόρεια Αργεντινή. Ολους αυτούς τους μήνες είχαμε μείνει
αποκλεισμένοι, ο καθένας όπου βρισκόταν, όταν τα σύνορα άρχισαν να
κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Σε τέτοιους καιρούς στασιμότητας, αποκλεισμού και εγκλεισμού, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα διαφορετικό ταξίδι: να βρεθούμε σε άλλες εποχές, να γνωρίσουμε ανθρώπους που (ίσως) έζησαν κάποτε και χάθηκαν μέσα στην ανωνυμία, ανθρώπους δικούς μας ή και εντελώς αγνώστους. Οι φάκελοι που θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου σε συνέχειες, θα περιέχουν τις ιστορίες και μια σειρά από εκπλήξεις, που θα έχουμε δημιουργήσει με τη συνδρομή και άλλων καλλιτεχνών”.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γεωργία Κουτσούκου, Mariana Kútulas Vrsalović, Ιλιάνα Παζαρζή, Σταμάτης Πολενάκης, Μαργαρίτα Σταυράκη, Αθηνά Στούρνα, Αννα Τσίχλη -Boissonnas και άλλοι. Συνοδοιπόρος - συνδαιτυμόνας: Ανδρέας Ζαγάκος. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ι. Φ. Κωστόπουλου.


NEWSLETTER