Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 12:15

Θεατρική Ομάδα Βαλύρας "Οψις"

Θεατρική Ομάδα Βαλύρας "Οψις"

Μια αξιόλογη πολιτιστική προσπάθεια γίνεται εδώ και λίγα χρόνια στη Βαλύρα, από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που έχουν σκοπό να εκφραστούν μέσα από τα θεατρικά κείμενα και τη σκηνή. 

 

 

 

Πρόκειται για τη Θεατρική Ομάδα Βαλύρας "Οψις". Η ομάδα έρχεται να προστεθεί στα θεατρικά σχήματα της Μεσσηνίας και να δηλώσει την παρουσία της μέσα από την νέα ιστοσελίδα της http://opsis.webnode.gr, η οποία "ανέβηκε" πρόσφατα.

Οπως διαβάζει κανείς στο σάιτ, ο σκοπός της ερασιτεχνικής ομάδας είναι η θεατρική δημιουργία σε όλες τις εκφάνσεις της, τόσο στην υποκριτική όσο στο σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Η ομάδα έκανε τα πρώτα της βήματα το 2009, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλύρας "Ο Θάμυρις", με το έργο του Μολιέρου "Ζωρζ Νταντέν ή ο Σύζυγος που την έπαθε".

Η επόμενη προσπάθεια έγινε το 2011 με απόπειρα να ανέβει έργο της ομάδας. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, φοιτητής της Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έγραψε και σκηνοθέτησε το κωμικό δράμα "Το δάσος των ξωτικών" που ανέβηκε με επιτυχία από θίασο που απαρτιζόταν από άτομα τόσο εντός, όσο και εκτός του χωριού. Η αποδοχή του όλου εγχειρήματος έδωσε την ώθηση και για τον επόμενο χρόνο όπου επιλέχθηκε η κωμωδία "Η κυρία Φλιτ και το μυστικό του δωματίου" με υπογραφή στο σενάριο και στη σκηνοθεσία επίσης του Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Αυτή τη χρονιά, μετά από μια σειρά επιτυχημένων μαθημάτων υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού και θεατρικού παιχνιδιού, που παρακολούθησαν παιδιά προσχολικής, σχολικής ηλικίας καθώς και ενήλικες, η ομάδα δηλώνει έτοιμη για το επόμενο θεατρικό βήμα.

Η "Οψις" άλλαξε στέγη και υπό την αιγίδα πλέον του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας ετοιμάζει την νέα της παράσταση "Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος".

Για πληροφορίες και επικοινωνία: opsis2013@gmail.com.