Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 22:48

Ρεσιτάλ κιθάρας στην Καλαμάτα

Ρεσιτάλ κιθάρας στην Καλαμάτα

Ενα ευχάριστο μουσικό διήμερο επιφύλαξε στους λάτρεις της μουσικής το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ηταν δύο μέρες καταρχάς με ρεσιτάλ κιθάρας των διακεκριμένων σολίστ Μαρίας Κολόζου και Δημήτρη Κοτρωνάκη. Αυτή τη φορά, δόθηκαν και οι βεβαιώσεις στα παιδιά που παρακολούθησαν τα σεμινάρια, ενώ έγινε και η παρουσίαση του συγγράμματος του διδάκτορα μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και σολίστ Ιωάννη Ανδρόνογλου, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση των Ελλήνων κιθαριστών - συνθετών με την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί μέχρι τον Ιούλιο, θα φιλοξενούνται σε 3 χώρους: στο Αμφιθἐατρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο, στο Μέγαρο Χορού και στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις», το Ωδείο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «Τέρψις», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του ΔΩΚ Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.