Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 17:02

Κερδίζει τις εντυπώσεις το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Κερδίζει τις εντυπώσεις το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το κοινό που γεμίζει τις αίθουσες.

Μια μικρή αλλαγή θα υπάρχει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ την Κυριακή: η παράσταση "Ο τρομερός εχθρός" από την Ομάδα “X-Saltibagos” δεν θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία, αλλά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ανάμεσα στο αναψυκτήριο και τη λίμνη κάτω από τα δέντρα, στις 11.30 π.μ.

Μια παράσταση που ξεχώρισε ήταν η "Απουσία το σώμα" από την Ομάδα “Πλεύσις” και “Αγιουσάγια” που ανέβηκε την Τρίτη στο στούντιο του Μεγάρου Χορού. Μέσα σε μία ατμόσφαιρα ονείρου οι performers, οι μαριονέτες και τα φυσικά υλικά “συναντήθηκαν”, μίλησαν για τη μοναξιά, για την εγγύτητα των σωμάτων, την απουσία της σωματικής επαφής, για την δυστοπία που βιώνει η ανθρώπινη ύπαρξη σήμερα. Θεατές έφτασαν στην Καλαμάτα από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου για να την παρακολουθήσουν.
Ξεχωριστή ήταν και η παράσταση της Ομάδας Σκιών του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου για μεγάλες ηλικίες με τίτλο “Το βάσανο του Καραγκιόζη" που έγινε υπό το φως των κεριών. Σκόρπισε γέλιο γιατί αναφερόταν με ιδιαίτερα καυστικό χιούμορ στα βάσανα και τις δυσκολίες του ελληνικού λαού.
Επίσης, η παράσταση "Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας" από τη Λήδα Βαρβαρούση - συγγραφέα και εικαστικό, ήταν συγκλονιστική σύμφωνα με τους διοργανωτές. Εχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και περιγράφει το Ρήγα Φεραίο ως παιδί και το πώς φαντάστηκε και έγραψε τη Χάρτα και τα μυστικά της σύμβολα.
Τέλος, η “Φλόγα στη Σκοτεινούπολη" από την Ομάδα “Πλαγγόνες” ταξίδεψε το κοινό στο ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες.

 


NEWSLETTER