Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 16:00

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις "Σμύρνη - 100 χρόνια Αναμνήσεις" στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Αφιερωματική έκθεση με τίτλο “Σμύρνη - 100 χρόνια αναμνήσεις” είναι σε εξέλιξη στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 4ος Όροφος).

Η έκθεση, υλοποιείται από τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και τη Μεσσηνιακή Αμφυκτιονία. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. - 2 μ.μ. (επισκέψιμο και για σχολικές μονάδες) καθώς και κάθε Τρίτη και Τετάρτη 6 μ.μ. - 8 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 25 Νοεμβρίου. Παράλληλα με την έκθεση, σε επιμέλεια της φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, στο χώρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο, 5ος Όροφος), πραγματοποιείται μια πρωτότυπη έκθεση από πορτραίτα ανθρώπων και τοπίων, αφιερωμένη στους απογόνους των Μικρασιατών που έφτασαν στην Καλαμάτα μετά την καταστροφή. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από ιστορίες και μνήμες των ανθρώπων αυτών. Πρόκειται για “Ένα περίπατο γεμάτο μνήμες” που θα είναι επισκέψιμος στο ωράριο της Λ.Β.Κ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κεντρικής έκθεσης “τρέχουν” δημιουργικά projects με την επιμέλεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας και του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μ.Σ.Κ.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

Οπως έχει ανακοινωθεί, η δημιουργική ομάδα της έκθεσης έχει ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για κάθε μήνα. Τον Οκτώβριο θα διοργανωθούν οι εξής εκδηλώσεις:

-Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., η Filmhouse - Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει την ταινία “Πολιτική Κουζίνα” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Είσοδος ελεύθερη.

-Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., ο Σύλλογος Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, θα παρουσιάσει την "Σουλτάνα & την Νενέ" (Δραματοποιημένα παραμύθια και εικόνες από τη Σμύρνη) στο

Αναγνωστήριο (Παιδικό- μουσικό τμήμα) της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Είσοδος ελεύθερη. Προτείνεται η τηλεφωνική κράτηση θέσης για τη καλύτερη δυνατή οργάνωση του χώρου, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων.

-Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά θα κάνει μια δημιουργική συζήτηση με την συγγραφέα και εκδότρια Άννα Ραζή με θέμα το ημερολόγιο του Π. Μπιμπή, στο Αναγνωστήριο Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Το ημερολόγιο καταγράφει την πραγματική διαδρομή του, από την Κυπαρισσία στη Σμύρνη και τα Βουρλά το 1922. Είσοδος ελεύθερη. Προτείνεται η κράτηση θέσης για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του χώρου, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων.