Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 18:15

«Το φόρεμα» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

«Το φόρεμα» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας - Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας θα παρουσιάσουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. το μονόλογο «Το φόρεμα», στον 5ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, στο παιδικό και το μουσικό τμήμα της βιβλιοθήκης.

Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Σμύρνη.

Το «φόρεμα» είναι μια εργασία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, κατεύθυνση σύνθεσης – Μουσική Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, Θέατρο και τις τέχνες της παράστασης. Η παράσταση αυτή, διάρκειας 35-40 λεπτών, παρουσιάστηκε πρώτα στην Κέρκυρα το 2016 κι έπειτα στην Αθήνα το 2017. Το κείμενο γράφτηκε για το Μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα από τον Γιώργο Ηλιόπουλο και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση - βασισμένη στο κείμενο- από την Βάσια Φλώρου, η οποία και θα απαγγείλει ‘’το φόρεμα’’.

Η φωτογραφία της αφίσας είναι της Μαρίας Τσιμικλή. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσης: 27210-22607.