Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 15:13

Η ορχήστρα δωματίου “Μελίγυρις” σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας (Βίντεο)

Η ορχήστρα δωματίου “Μελίγυρις” σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας (Βίντεο)

Συναυλία με τίτλο “Μες΄το μουσείο” θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Καλαμάτας, με την ορχήστρα δωματίου “Μελίγυρις”.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου, Λοχαγός (ΠΖ) Χρήστος Κορομηλάς, ανέφερε πως η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με κεντρικό θέμα “Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής”, τονίζοντας πως από το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα θα γίνεται δωρεάν ξενάγηση στο μουσείο. «Ο προαύλιος χώρος θα είναι ανοιχτός για όλους όσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν ποιοτική μουσική» πρόσθεσε. Παράλληλα, ενημέρωσε πως με πρόσφατο προεδρικό διάταγμα το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας μετονομάστηκε και αναβαθμίστηκε σε Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας, ενώ πλέον υπάγεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς θα έχουμε τη δυνατότητα πλέον να γίνονται περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις και να αναβαθμιστούν τα αντικείμενα του Μουσείου» σημείωσε, γνωστοποιώντας πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν τα εγκαίνια του χώρου, υπό τη νέα πλέον ονομασία του.

Απ’ την πλευρά του ο Μαέστρος του σχήματος “Μελίγυρις” Κώστας Νικολέας πρόσθεσε πως θα παρουσιαστεί ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα συνδυαστεί με το έτος Μαρία Κάλλας, αποτελούμενο από αποσπάσματα από όπερες, ενώ θα ακουστεί και ο “Ματωμένος Γάμος” του Μάνου Χατζιδάκι. Θα τραγουδήσουν οι Ευτυχία Δημητρακοπούλου και Δημήτρης Χαρλέπας.