Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013 14:34

Σε μνημεία και κάστρα της Πυλίας η Μενδώνη

Γράφτηκε από την

Αρχαιολογικά μνημεία και κάστρα της Πυλίας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο, η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε το ανάκτορο του Νέστορα στον Εγκλιανό, το Μουσείο της Πύλου, το Νιόκαστρο και το Κάστρο της Κορώνης.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας:

Αρχικά επισκέφθηκαν τα έργα "Προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του ανακτόρου του Νέστορα στο λόφο του Ανω Εγκλιανού Δ.Δ. Χώρας", προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και "Κατασκευή προστατευτικού στεγάστρου του Ανακτόρου" προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο της Πύλου και στο Νιόκαστρο. 

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν την Κυριακή στο Κάστρο της Κορώνης. «Ως γνωστόν πέρυσι με τους έντονους κυματισμούς του χειμώνα υπέστησαν μεγάλη ζημιά τα πρανή του Κάστρου, γι’ αυτό και εκπονήθηκαν μελέτες και τώρα βρισκόμαστε στη φάση δημοπράτησης. Συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου 2014 δημοπρατείται το έργο "Αντιδιαβρωτική προστασία - προστασία πρανών", προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ.

 

Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε ότι στην Π.Ε. Μεσσηνίας εκτελούνται έργα στον τομέα του πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ, από τα οποία 15 εκ. προέρχονται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.