Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 20:55

«Μοιραία συνάντηση»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Σοφίας Ασλαματζίδου

«Μοιραία συνάντηση»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Σοφίας Ασλαματζίδου

Το βιβλίο της Σοφίας Ασλαματζίδου «Μοιραία συνάντηση» παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στον Παλιό Νερόμυλο στη Κυπαρισσία.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), το βιβλιοπωλείο Καγιάφας και οι εκδόσεις Όστρια. Ένα βιβλίο που η συγγραφέας μιλά για τη μοιραία συνάντηση της με το καρκίνο πριν περίπου 10 χρόνια. Περιγράφει τα συναισθήματα και τις εμπειρίες από αυτή τη συνάντηση αλλά και στα βιώματα της στον αγώνα που έδωσε για να τον καταπολεμήσει. Ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως με το βιβλίο αυτό δεν θα ήθελε να νουθετήσει ή να συμβουλέψει , αυτό που θέλω είπε είναι να παρακαλέσω τις γυναίκες μια φορά το χρόνο να κάνουν τις εξετάσεις τους και ειδικά για το μαστό σε μαστολόγο.
Για το βιβλίο επικεντρώνοντας περισσότερο στη νόσο αλλά και στο ρόλο του γυναικείου στήθους , μίλησαν η πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά και η Μάρω Τριανταφύλλου , ιατρός μέλος του Συλλόγου Φλόγα , η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές για αυτό χρειάζεται πρόληψη. Επίσης σημείωσε πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι παρά μόνο μαχητές.
Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά δύο υπέροχες φωνές, η Έφη Κοπελούδη και η Αναστασία Αντωνοπούλου, οι οποίες και διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου.

Κ.Μπ.