Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 18:05

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Δράσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Δράσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, συμμετέχοντας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 με τη θεματική «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά», οργανώνει την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στα Δημοτικά Σχολεία Μεθώνης και Αριος, την εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Στα ίχνη των Ρομά της Μεσσηνίας».

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν θεμελιώδεις αρχές της αρχαιολογίας και της ιστορίας, καθώς και να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορία της κοινότητας των Ρομά, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής μειονότητας, της οποίας η παρουσία στη Μεσσηνία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Η δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Πρώιμη Αρχαιολογία των Ρομά», που υλοποιείται από τα Πανεπιστήμια Νότιας Καρολίνας, Βερμόντ και Εδιμβούργου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα είναι ελεύθερη.