Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 19:40

Αποκαλυπτήρια προτομής του Χρ. Κωνσταντινίδη στο Σιδηρόκαστρο

Αποκαλυπτήρια προτομής του Χρ. Κωνσταντινίδη στο Σιδηρόκαστρο

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ταγματάρχη Πεζικού Χρήστου Κωνσταντινίδη έγινα το Σάββατο το πρωί στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας. Σε μια σεμνή τελετή και με αξιοπρέπεια όπως πρέπει για τους  ήρωες της Ελλάδας  στους πολέμους τίμησαν τον ήρωα των απελευθερωτικών πολέμων 1912-1913 των μαχών 1919 ( Κριμαία) Μικρασιατικής εκστρατείας 1922, που εφονεύθη στο χωριό του Σιδηρόκαστρο το 1943 από τους κατακτητές Γερμανούς.

Την τελετή ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου Θανάσης Κυριαζής που ευχαρίστησε την οικογένεια του Χρήστου Κωνσταντινίδη για τη δαπάνη κατασκευής και τοποθέτησης της προτομής. Είναι τιμή για το χωριό να προβάλει και να τιμά τους ήρωες επισήμανε.

Συνέχεια έγινε δέηση από τους Ιερείς Ιωάννη Κρεστενίτη, Δημήτριο Λιακόπουλο και Ιεροψάλτη Κανέλλο Κακκάση. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τους γιούς τους Αντιστράτηγους ε.α. Ντίνο και Θανάση Κωνσταντινίδη. Ακολούθησε ενός σιγή και κατάθεση στεφάνων από τους, Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Ιωάννη Μπαλάσκα υποδιοικητή του Συντάγματος Καλαμάτας εκπροσωπώντας τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, την οικογένεια του Χρήστου Κωνσταντινίδη, τον πρόεδρο της ΔΚ Σιδηροκάστρου Θανάση Κυριαζή, την πρόεδρο του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Μαρία Λιακάκη.

Ακολούθησε ομιλία από τον Στρατηγό ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτη Γεωργακόπουλο που έδωσε με κάθε λεπτομέρεια την πορεία του Χρήστου Κωνσταντινίδη στους απελευθερωτικούς πολέμους και τη συμμετοχή του σε αυτούς με μεγάλη δράση και ελληνική ψυχή ήρωα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι αντιστράτηγοι ε.α. Ντίνος και Θανάσης Κωνσταντινίδης με όλα τα μέλη των οικογενειών τους. Οι Στρατηγοί ε.α. του Στρατού και ΕΛ ΑΣ Δημήτρης Γεωργιόπουλος, Αντ. Αγγελόπουλος, Παν. Γεωργακόπουλος, Αν. Παπαδημητρίου, Αδ. Μητρόπουλος, Ευστ. Τσιούτσιας, Παν. Κωνσταντινέας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Μεσσηνιας Συνταγματάρχης κ. Ισαρης , ο Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής    Κωνσταντίνος    Γεωργακόπουλος. Ο τέως δήμαρχος Κυπαρισσίας    Ηλίας Τσίγκανος , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος , ο λογοτέχνης Ευστάθιος Παρασκευόπουλος , η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ΕΣΤΙΑ Δώρα Πανασοπούλου, ο γραμματέας του Εξωραϊστικού Λαογραφικού Συλλόγου Δημοσθένης Κάκκαβας Κανέλος Κακκάσης.

Χαιρετισμούς έστειλαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας  Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Δημήτριος Πτωχός.