Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 08:13

Αισιόδοξος ο Νίκας για "πρόκριση" για την Πολιτιστική - Σήμερα η απόφαση

Αισιόδοξος ο Νίκας για "πρόκριση" για την Πολιτιστική - Σήμερα η απόφαση

Τη βάσιμη ελπίδα ότι η Καλαμάτα θα περάσει σήμερα στην τελική φάση της υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, κατά τη σημερινή ανακοίνωση - επιλογή του υπουργείου Πολιτισμού, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας.

Εκτίμησε ότι ο Δήμος τα πήγε αρκετά καλά, στις προχθεσινές εξετάσεις ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής και η ομάδα απάντησε με επιτυχία στις ερωτήσεις που δεν ήταν μόνο πολιτιστικού - καλλιτεχνικού περιεχομένου, αλλά και οικονομικού και πολιτικού.

Οι πόλεις που διεκδικούν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα είναι: η Καλαμάτα, η Τρίπολη, ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα και η Σάμος.

 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των πόλεων που θα προκριθούν στην τελική φάση της υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θα γίνει σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 5.30 στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (οδός Μπουμπουλίνας 20 – 22). Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι ανοιχτή στο κοινό.