Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 11:55

Χειροκροτήθηκε  το μουσικό ταξίδι: «Ο Ερμής συναντά τον Μπαχ στο καφέ του 1930» 

Γράφτηκε από την

Μια «συλλεκτική» μουσική παράσταση, όπως είπε και ο σκηνοθέτης της Αλέκος Κολλιόπουλος, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής στην Καλαμάτα. Ηταν ένα ευχάριστο μουσικοεκπαιδευτικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο «Ο Ερμής συναντά τον Μπαχ στο καφέ του 1930» και στόχο να δώσει στο ευρύ κοινό λίγα στοιχεία οργανογνωσίας, γνωρίζοντάς του ταυτόχρονα κάποιους μεγάλους κλασικούς συνθέτες. 

Η εκδήλωση ήταν μια παραγωγή της ΚΟΙΝΣΕΠ «Πράματα και Θάματα» και αποτελούσε ουσιαστικά μια σύνθεση μουσικής - λόγου - εικόνας. 

Στο πλαίσιό της η ορχήστρα δωματίου «Μελίγυρις» παρουσίασε έργα 3 σημαντικών συνθετών (Μπαχ, Μασνέ και Αστορ Πιατσόλα), καθώς επίσης το μουσικό παραμύθι «Ο Ερμής και τα βόδια του Απόλλωνα» σε μουσική Κώστα Νικολέα, βασισμένο σε κείμενο του Διονύση Σαββόπουλου. 

Η ορχήστρα «Μελίγυρις» απαρτίζεται από τους μουσικούς Θεανώ Αδαμοπούλου (φλάουτο με ράμφος), Ρούλα Αλαμάνου (πιάνο), Ευτυχία Δημητρακοπούλου (φλάουτο), Παντελή Κεραμίδη (βιολί), Ελένη Κακοτυλημένου (κρουστά), Σοφία Τσόγκα (πιάνο). Διεύθυνε ο Κώστας Νικολέας, ενώ την αφήγηση ανέλαβαν ο Αλέκος Κολλιόπουλος και η Παναγιώτα Ηλιοπούλου.

Π.Α.