Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 10:09

Παράσταση με την Χρ. Αμανατίδη σε καλλιτεχνικό φεστιβάλ

 

Στο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Εσύ και εγώ μαζί δημιουργούμε ένα θαυμαστό καινούριο κόσμο», που διοργάνωσε η "Πόρτα Ανοιχτή" της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών υ έλαβε μέρος η Καλαματιανή ηθοποιός Χρυσόθεμις Αμανατίδη.

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, με πάνω από 60 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, όπου δόθηκαν παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής από ομάδες ατόμων με ή χωρίς αναπηρίες.

Στο πλαίσιο αυτό παίχτηκε η παράσταση «Γενέθλια» του Δημήτρη Κατσιμίρη (θεατρική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας μικρού μήκους που βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής) με τη Χρυσόθεμι Αμανατίδη.

Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει μαζί με την μητέρα του στο σπίτι τους, τον θείο του να έρθει να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλια του. Ο ερχομός του θείου του όμως, με την νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Σημείωμα σκηνοθέτη: «Μήπως κοιμόμουν, όταν οι άλλοι υποφέραν; Μήπως κοιμάμαι τώρα; Αύριο, άμα ξυπνήσω, ή θα νομίζω πως ξύπνησα, τι θα πω για τούτη τη μέρα; Οτι εγώ κι ο φίλος μου ο Εστραγκόν καθόμασταν σε τούτο το μέρος, μέχρι να νυχτώσει και περιμέναμε τον Γκοντό»; Βλαδίμηρος "Περιμένοντας τον Γκοντό" Σάμιουελ Μπέκετ.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Δημήτρη Κατσιμίρη, βοηθοί  σκηνοθεσίας ήταν οι: Δάφνη Ζαχαριάδου, Μαρία Μιχαηλίδη, Αγγελική Καραγκούνη, η μουσική επιμέλεια ήταν των λΑΜΠΕΡΟύκ, οι φωτογραφίες του Δημήτρη Δικμάνη, το βίντεο του Βασίλη Σταυρόπουλου. Τεχνικός φωτισμού και ήχου ήταν ο Πάνος Κάτος

Επαιξαν οι: Αριέττα Μουτούση, Ηλίας Βαλάσης, Χρυσόθεμις Αμανατίδη, Θωμάς Χαβιανίδης. 

Η ομώνυμη ταινία θα διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.