Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 15:20

«Οι χήρες της Φίοντορ» από τη θεατρική ομάδα «Οψις»

Γράφτηκε από την
«Οι χήρες της Φίοντορ» από τη θεατρική ομάδα «Οψις»

 

Την παράσταση «Οι χήρες της Φίοντορ» ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Οψις» σε πρωτότυπο κείμενο του Πάνου Ηλιόπουλου και του Ανδρέα Καρασπήλιου και σε σκηνοθεσία Πάνου Ηλιόπουλου.

Το έργο θα ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για 6 μόνο παραστάσεις, από αύριο Τετάρτη 8 έως τις 13 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ..

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Φίοντορ, μια πόλη που κυβερνάται από 3 γυναίκες, χήρες των βασιλιάδων που μυστηριωδώς δολοφονήθηκαν. Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία, η Λύρια, η πρώτη βασίλισσα, ζει απομονωμένη σ’ ένα στοιχειωμένο κάστρο, πενθώντας για τον θάνατο του άντρα της. Μόνη της συντροφιά είναι μια ομάδα ιδιόρρυθμων υπηρετών που έχουν αναλάβει την προστασία της. Οταν ο δολοφόνος των βασιλιάδων δραπετεύει από τα μπουντρούμια της Φίοντορ, η ζωή της Λύρια διαταράσσεται κι όλη η πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό, ενώ ένας αρχαίος μύθος ξαναξυπνά στα έγκατα του βουνού όπου είναι χτισμένο το κάστρο.

Η παράσταση, ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, αφηγείται μια αλληγορική ιστορία για τη διάθεση του ανθρώπου να νιώσει πραγματικά ελεύθερος μέσα στην κοινωνία που ζει και να φτάσει πιο κοντά στο όνειρό του να ζήσει ήρεμος και απαλλαγμένος απ’ όσα τον βασανίζουν.

Οι συντελεστές είναι οι: κείμενο: Πάνος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καρασπήλιος, σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιόπουλος, πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος, Ανδρέας Καρασπήλιος, σκηνικά - κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος, χορογραφία: Μαρία Λαδά, φωτισμοί: Πάνος Ηλιόπουλος, ενορχήστρωση - παραγωγή - μίξη: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος, θεατρική ξιφασκία: Γεώργιος Γεωργάς - Ακαδημία Ιστορικών, Ευρωπαϊκών, Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες», επιμέλεια έντυπου και ηλεκτρονικού γραφιστικού υλικού: Design Lab - Φίλιππος Στασινόπουλος, φωτογραφία αφίσας: Κάλλι Κολόζη, φωτιστικές και ηχητικές εγκαταστάσεις: Ksound, ηχογράφηση: Γιώργος Κλείδωνας. Στο βασικό μουσικό θέμα της παράστασης συμμετέχει φωνητικά η Θαλένα Αβραμέα.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Καλλιρρόη Βίγκου, Κέλλυ Βραχά, Διονύσης Γιαννόπουλος, Ελβίνα Γιαννούλη, Αγγελική Γρίβα, Πάνος Ηλιόπουλος, Θοδωρής Καλογερόπουλος, Δημήτρης Καρακούσης, Κάλλι Κολόζη, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Μαρία Λαδά, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτα Ψαρρέα.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο ο Διονύσης Γιαννόπουλος σημείωσε πως όλοι οι συντελεστές προσπάθησαν σκληρά για το αποτέλεσμα. Ο Ανδρέας Καρασπήλιος είπε πως η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο. Το έργο είναι μια περιπέτεια, με έντονο το φαντασιακό κομμάτι, εκτυλίσσεται σε μια άλλη, παλιά εποχή και αφορά την ελευθερία του ανθρώπου. Ο Πάνος Ηλιόπουλος ευχαρίστησε τους τρεις βασικούς συνεργάτες Μαρία Λαδά, Αλέξανδρο Αρτεμίσιο και Βενετσάνο Μπαλόπουλο. Η Ελένη Αναγνωστοπούλου, η οποία λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στην ομάδα, τόνισε πως πέρασαν όλοι μαζί πολύ όμορφες στιγμές. Ο Β. Μπαλόπουλος χάρηκε πολύ όλο αυτό το διάστημα των προβών, γιατί είχε σημαντική στήριξη από όλους. Ο Θοδωρής Καλογερόπουλος τέλος, είπε πως προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και στο “Βιβλιόπολις”. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και 7 για ανέργους και φοιτητές. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER