Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 09:40

Η Κατερίνα Μπάκα από το "Open Mic Messinia": "Για μένα το τραγούδι είναι όνειρο ζωής"

Γράφτηκε από την
Η Κατερίνα Μπάκα από το "Open Mic Messinia": "Για μένα το τραγούδι είναι όνειρο ζωής"

Την καρδιά όλων κέρδισε με τη φωνή της η Κατερίνα Μπάκα, η οποία κατέκτησε την 5η θέση στο διαγωνισμό "Open Mic Messinia". Μολονότι ήταν η πρώτη φορά που έπιασε το μικρόφωνο και τραγούδησε μπροστά σε κοινό δηλώνει στην "Ε" ότι η συμμετοχή της ήταν μόνο η αρχή, στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

- Τι σ' έκανε να επιλέξεις να τραγουδήσεις το ξενόγλωσσο τραγούδι "Hurt" της Christina Aguilera;
"Ακούω περισσότερο ξένη μουσική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγαπώ τα ελληνικά τραγούδια. Η συγκεκριμένη μπαλάντα μου αρέσει πολύ και πιστεύω ότι το ύφος αυτό ταιριάζει στη φωνή μου".

- Με τι ασχολείσαι εδώ στην Καλαμάτα;

"Είμαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση, σε ζαχαροπλαστείο στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας".

- Θα άφηνες αυτό που κάνεις για να ακολουθήσεις μία επαγγελματική καριέρα στο τραγούδι;
"Αν και αγαπώ τη δουλειά μου, για μένα το τραγούδι είναι όνειρο ζωής. Οποια ευκαιρία μου δοθεί για κάτι παραπάνω στο χώρο αυτό, σίγουρα δεν θα την αφήσω ανεκμετάλλευτη".

- Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι;
"Προέρχομαι από μία οικογένεια η οποία πάντα είχε πάθος με το τραγούδι. Τα ξαδέλφια μου ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι οπότε επηρεασμένη από εκείνα, από συγγενείς και φίλους, αποφάσισα να ξεκινήσω να κάνω και εγώ τα πρώτα μου βήματα".

- Πώς πήρες την απόφαση να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό;

"Σκεφτόμουν καιρό ότι θα ήθελα να προσπαθήσω για το όνειρό μου αυτό και να μοιραστώ με τον κόσμο την αγάπη μου για το τραγούδι. Εξάλλου όταν δίνεις στον άλλο έστω και ένα μικρό κομμάτι σου το οποίο τον ευχαριστεί, τότε η ικανοποίηση είναι ακόμη μεγαλύτερη".

- Τι άλλο θα ήθελες να πεις για το διαγωνισμό "Open Mic Messinia";
"Ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε ο διαγωνισμός επέτρεψε σε όλους τους συμμετέχοντες να γνωριστούμε και να έρθουμε πιο κοντά. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία από εδώ και πέρα ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να κάνουν επαγγελματικά αυτό που αγαπάνε πιο πολύ".


NEWSLETTER