Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 12:52

Σεφ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης: Το “Μπλε καναρίνι” ανοίγει τα φτερά του στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Σεφ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης: Το “Μπλε καναρίνι” ανοίγει τα φτερά του στην Καλαμάτα

 

Το πρώτο του εστιατόριο ανοίγει μέσα στον Οκτώβρη ο Καλαματιανός Κωνσταντίνος Βασιλειάδης.

Μετά από μια περίοδο σπουδών και εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα βρίσκεται και πάλι στην Καλαμάτα, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνο ως σεφ, αλλά και ως ιδιοκτήτης εστιατορίου. Το νέο του εγχείρημα θα λέγεται “Mπλε καναρίνι” και θα είναι στην οδό Κρήτης 34.

- Πόσα χρόνια πέρασαν από το πρώτο βραβείο που έλαβες ως νεαρός σεφ μέχρι σήμερα και τι θεωρείς πως έχει αλλάξει σε σένα;

“Έχουν περάσει 14 χρόνια και έχουν αλλάξει παρά πολλά. Έχω ωριμάσει ως άνθρωπος και έχω ωριμάσει και αρκετά μαγειρικά θα έλεγα. Αλλά το κυριότερο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις εμπειρίες στις κουζίνες και στα ταξίδια με αφορμή την μαγειρική, θεωρώ ότι έχω αποκτήσει μαγειρική ταυτότητα και αυτό έχει να κάνει με την εμφάνιση των πιάτων και τη γεύση που δίνω. Βέβαια αυτό για να το βρω, κατάλαβα ότι πρέπει να γυρίσω τα χρόνια πίσω, πριν γίνω μάγειρας, από αναμνήσεις που είχα από την οικογένεια μου… Θείους, θείες, γιαγιάδες, παππούδες. Εκεί βρήκα πραγματικά την εξέλιξη μου”.

- Τι στόχους έχεις θέσει για το νέο εστιατόριο;

“Οι στόχοι είναι απλοί: καλό φαγητό, νόστιμο φαγητό, φαγητό που καταλαβαίνει ο κόσμος. Οικίες γεύσεις. Αυτό βέβαια για να το πετύχουμε δεν είναι απλό. Είναι αρκετά δύσκολο γιατί για να “βγουν” τα παραπάνω πρέπει κάθε μέρα το φαγητό να είναι φρέσκο και ανανεωμένο. Γι’ αυτό και στο “Μπλε καναρίνι”, δεν θα υπάρχει μενού και κάθε μέρα πρέπει να βλέπουμε το τι θα μαγειρέψουμε. Πιστεύω σε αυτό θα μας βοηθήσουν και οι καλεσμένοι μας, αφού θα τους ρωτάμε τι προτιμούν. Εξάλλου… λίγο - πολύ όλοι κρύβουν ένα μάγειρα μέσα τους”.

- Τι να περιμένουν οι λάτρεις των νέων γεύσεων;

“Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί σίγουρα και εγώ τελευταία στιγμή θα αποφασίσω το μενού. Βασιζόμαστε στο ένστικτο, στη φαντασία και στην τύχη τις στιγμής. Πιστεύω αυτό σε κάποιους θα αρέσει και σε άλλους λιγότερο. Εκεί θα είναι και η μαγεία όμως”.

- Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά από τη μεσσηνιακή γη και τι χώρο δίνεις στις δημιουργίες σου σε συνταγές από την παράδοση της Μικράς Ασίας;

“Αγαπημένα υλικά τις Μεσσηνιακής γης είναι όλα όσα βγαίνουν εδώ. Αν τα χρησιμοποιώ τη σωστή εποχή, αν γίνονται με παραδοσιακό και φυσικό τρόπο, είναι όλα εξαιρετικά. Η κουλτούρα τις μαγειρικής από την Μικρά Ασία έχει περάσει στο dna μου, λόγω των εικόνων που είχα από παιδί. Βέβαια πλέον ξέρω να “παντρεύω” γεύσεις και όλα τα φέρνω στα μέτρα μου με το δικό μου μαγειρικό στιλ. Πιστεύω όλα καταλήγουν στη γεύση … Αυτό μένει”.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER