Κυριακή, 03 Μαρτίου 2013 10:17

Δήμητρα Γουλά: "Τα καλλυντικά μας πρέπει να έχουν τη γεύση της φύσης"

Δήμητρα Γουλά: "Τα καλλυντικά μας πρέπει να έχουν τη γεύση της φύσης"

 

"Τα καλλυντικά μας πρέπει να έχουν τη γεύση της φύσης" υποστηρίζει η αισθητικός Δήμητρα Γουλά και στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Διόπτρα", μας δίνει πολλές συνταγές για να φτιάξουμε τα δικά μας καλλυντικά. Είναι απλό, δεν στοιχίζει και εξασφαλίζει θεαματικά αποτελέσματα!!!

 

 

- Γιατί μια γυναίκα να μπει στη διαδικασία να φτιάξει μόνη της τα καλλυντικά της από τη στιγμή που υπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο και μάλιστα εν αφθονία;

«Γιατί θα τρώγατε φρέσκο φαγητό από την στιγμή που όλες οι τροφές υπάρχουν και σε κονσέρβες;».

 

- Η φύση έχει προβλέψει υλικά για κάθε περίπτωση της γυναικείας ομορφιάς;

«Η φύση έχει προβλέψει τα πάντα όχι μόνο για την γυναικεία ομορφιά αλλά και για την υγειά μας. Ολες οι επιστήμες κοσμετολογία, φαρμακολογία, ιατρική βασίζονται στις πρώτες ύλες που μας προσφέρει η μητέρα φύση. Αν κοιτάξουμε μια ταμπέλα π.χ. από ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας θα δούμε πως περιέχει γκρέιπφρουτ, κανέλα, ιώδιο, καφεΐνη κτλ. Ολα αυτά τα στοιχεία που πολλές φορές από την επεξεργασία και τα έκδοχα που περιέχουν, χάνουν μέρος των δραστικών τους συστατικών μπορούμε να τα βρούμε σε αφθονία στην φύση και μάλιστα δωρεάν!».

 

 - Παρασκευάζοντας μόνες μας τα καλλυντικά μας, υπάρχουν κίνδυνοι; Από λάθος χρήσης των υλικών για παράδειγμα;

«Τα φρέσκα καλλυντικά είναι απόλυτα ασφαλή από την στιγμή που ακολουθούνται συγκεκριμένες συνταγές από εξειδικευμένους κοστολόγους φυσικών καλλυντικών. Λόγω του ότι τα φυσικά καλλυντικά είναι συμβατά με τα κύτταρά μας, διεισδύουν στην επιδερμίδα σε βάθος και δρουν άμεσα και αποτελεσματικά».

 

- Τα φυσικά καλλυντικά έχουν λίγη αντοχή στο χρόνο προφανώς, λόγω της έλλειψης συντηρητικών. Αυτό μπορεί να τα κάνει σε κάποιες περιπτώσεις ακατάλληλα ή επικίνδυνα;

 «Σε καμιά περίπτωση δεν τα κάνει επικίνδυνα. Απλά χαλάνε πιο γρήγορα από τα χημικά, όπως το φρέσκο γάλα έχει πιο μικρή ημερομηνία λήξης από το παστεριωμένο. Αν χαλάσει ένα φυσικό καλλυντικό διακρίνεται αμέσως από την αλλαγή της μυρωδιάς, του χρώματος και της υφής, πράγμα που στα χημικά καλλυντικά λόγω των εκδόχων και των γαλακτωματοποιητών που περιέχουν δεν μπορεί άμεσα να γίνει αντιληπτό. Σε κάθε περίπτωση είτε για τα φυσικά, είτε τα χημικά καλλυντικά η σωστή συντήρηση και υγιεινή επιβάλλει να βρίσκονται σε δροσερό, σκιερό μέρος».

 

-  Είναι το δεύτερο βιβλίο σου μετά το "Ελιξίρια ομορφιάς". Η κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου έδειξε ότι οι γυναίκες ψάχνουν "εναλλακτικές" λύσεις για την ομορφιά τους;

«Το πρώτο βιβλίο έγινε επίσημα πλέον best seller γι' αυτό μαζί με τον εκδοτικό μου οίκο αποφασίσαμε να βγάλουμε και 2ο βιβλίο με φυσικές συνταγές που όχι μόνο βοηθούν να προστατεύουμε την υγεία μας από τα χημικά των καλλυντικών, αλλά μας κάνουν και οικονομία στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

 

- Διατηρείς δικό σου ινστιτούτο αισθητικής στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί εφαρμόζεις μόνο φυσικά καλλυντικά;

«Παλαιότερα είχα και από τα 2 είδη καλλυντικών γιατί είχα δυσκολία να αλλάξω την αντίληψη κάποιων ανθρώπων που πίστευαν πως τα χημικά καλλυντικά είναι πιο δραστικά. Τώρα πια μετά από 10 χρόνια που βγαίνω σε εκπομπές, γράφω σε περιοδικά και με 2 βιβλία, τους έπεισα έστω να δοκιμάσουν μια φορά τις απόλυτα φυσικές θεραπείες του ινστιτούτου μου και τα φρέσκα καλλυντικά της δικής μου σειράς "My handmade beauty". Δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα άλλο. Το άμεσο αποτέλεσμα, οι αιθέριες μυρωδιές και αίσθηση φρεσκάδας που δημιουργούν, βοήθησε και αυτοί οι λίγοι που είχαν μείνει να ενστερνιστούν τις φυσικές θεραπείας ομορφιάς. Τώρα πια έχω μόνο φρέσκιες θεραπείες στο ινστιτούτο μου που ετοιμάζω τις πρώτες ύλες εκείνη την στιγμή που εφαρμόζονται και εξατομικεύονται πάνω στην κάθε επιδερμίδα».

 

-  Αλήθεια... τι γεύση πρέπει να έχουν τα καλλυντικά μας;

«Τα καλλυντικά μας πρέπει να έχουν γεύση της φύσης».


 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα καλλυντικά και ό,τι άλλο προτείνει η Δήμητρα Γουλά στο www.dimitragoula.gr