Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 16:15

Ο Βαγ. Γερμανός στην “Ε”: “Η νέα φουρνιά μουσικών είναι καλύτερη από τις προηγούμενες”

Γράφτηκε από την
Ο Βαγ. Γερμανός στην “Ε”: “Η νέα φουρνιά μουσικών είναι καλύτερη από τις προηγούμενες”

Στην μουσική εκπομπή “Μουσικό κουτί” της ΕΡΤ1 εμφανίστηκε πρόσφατα ο αγαπημένος τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός.

Ολο αυτό το διάστημα έχει δώσει αρκετές συναυλίες διαδικτυακά, ενώ προετοιμάζεται για το καλοκαίρι που έρχεται. Ο ίδιος είχε μιλήσει στην “Ε” πριν από λίγο καιρό, σχολιάζοντας τα μουσικά δρώμενα στην περίοδο της καραντίνας.

- Μετά από τόσα χρόνια συναυλιακής μουσικής εμπειρίας, πώς νιώσατε αυτό το καλοκαίρι, στις πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας, συνθήκες;

“Η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία υπερισχύει της απομόνωσης κι αυτό είναι, σε γενικές γραμμές, ελπιδοφόρο για το ανθρώπινο είδος. Λίγη προσοχή πάντως, λόγω εκτάκτων συνθηκών, δε βλάπτει. Απεναντίας, θα βοηθήσει να τη βγάλουμε καθαρή”.

- Πώς βλέπετε τους νέους μουσικούς; Σας λείπει η "παλιότερη" γενιά ή βλέπετε στοιχεία που δείχνουν εξέλιξη προς το καλύτερο;

“Η νέα φουρνιά μουσικών είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Πιο εξελιγμένη, με περισσότερη γνώση, ευαισθησία και ευσυνειδησία. Βέβαια, υπάρχουν "διαμάντια" και στις παλαιότερες γενιές μουσικών. Το πρόσφατο διάστημα είχα την τύχη να συνεργαστώ με το Δημήτρη Σινογιάννη - μετρ της κιθάρας. Από την άλλη, με τον μπασίστα Δημήτρη Μουτάφη, που αποτελούσε θεμέλιο της ορχήστρας. Αν και νέος, έχει τεράστια ευαισθησία, δεξιοτεχνία και ταλέντο. Καμαρώνω τους περισσότερους νέους μουσικούς. Eχουν "λειτουργήσει" και τα μουσικά γυμνάσια και πανεπιστήμια. Μακάρι να επεκταθεί η πρακτική αυτή και στα δημοτικά σχολεία, όπως και στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς. Η γνώση της μουσικής είναι σοβαρότερη από οποιαδήποτε άλλη γνώση”.


NEWSLETTER