Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 10:25

Σε εκπομπή στο Foodnetwork των ΗΠΑ o Mεσσήνιος σεφ Δημήτρης Πυλιώτης

Γράφτηκε από την
Σε εκπομπή στο Foodnetwork των ΗΠΑ o Mεσσήνιος σεφ Δημήτρης Πυλιώτης

Στο δημοφιλές σόου μαγειρικής με τίτλο “Supermarket stakeout” έλαβε μέρος πρόσφατα ο βραβευμένος Mεσσήνιος σεφ Δημήτρης Πυλιώτης, σημειώνοντας επιτυχία και ταυτόχρονα προβάλλοντας τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολύ αγαπητό στο τηλεοπτικό κοινό της Αμερικής, που προβάλλεται στο εθνικό δίκτυο “National tv foodnetwork”, με υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Το επεισόδιο στο οποίο έλαβε μέρος ο Δημήτρης Πυλιώτης, γυρίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και θα προβληθεί τον Απρίλιο για το κοινό. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην Μεσσηνία, στην Καλαμάτα, κάνοντας διαφήμιση στα προϊόντα της.

Σκοπός του ήταν να ακουστεί ότι υπάρχουν πολλά τοπικά αξιόλογα είδη, εκτός από τις ελιές. Την γενέτειρά του ο ίδιος χαρακτήρισε “Paradise on earth” (επίγειο παράδεισο), λόγω του ότι είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο κέντρο του μεσσηνιακού κόλπου, που συνδυάζει και το βουνό.

Η παρουσιάστρια του σόου είναι επίσης καταξιωμένη σεφ και λέγεται Alex Guarnaschelli, με μακρόχρονη εμπειρία στις κουζίνες, τα βιβλία και την τηλεόραση. Ο Δ. Πυλιώτης είναι ο πρώτος Ελληνας που συμμετέχει σε ανάλογο πρότζεκτ μεγάλου καναλιού.

Η οικοδέσποινα κ. Guarnaschelli φιλοξενεί 4 executive σεφ σε μια ανταγωνιστική αναδυόμενη κουζίνα έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Αρχικά αναθέτει ένα θέμα για κάθε γύρο του παιχνιδιού. Οι συμμετέχοντες σεφ πρέπει να πλησιάσουν τους πελάτες καθώς αυτοί βγαίνουν έξω από το κατάστημα και πρέπει να διαπραγματευτούν … τις τσάντες τους με τα ψώνια! Στόχος είναι να φτιάξουν ένα πιάτο από τα υλικά που έχουν αυτές οι τσάντες. Η “αγορά” γίνεται με χρήματα τα οποία τα έχει δώσει η παραγωγή και είναι 500 δολάρια και στους 4 σεφ.

Ο νικητής παίρνει έπαθλο 10.000 δολάρια. Εκτός αυτού όμως, είναι μεγάλη υπόθεση το να επιλεγεί κανείς και μόνο, αφού η επιλογή γίνεται ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις από όλη την Αμερική και μετά από πολλά casting. Εκεί η παραγωγή εξετάζει και την προσωπικότητα των μαγείρων, εκτός από τις ικανότητές τους. Το συγκεκριμένο επεισόδιο γυρίστηκε στην Αριζόνα και τα γυρίσματα κράτησαν 2 μέρες, στις 22 - 23 Ιανουαρίου.

Ηταν μια ωραία εμπειρία, όπως δηλώνει ο συμμετέχων, αλλά και αγχωτική, αφού είχαν μόνο 45 λεπτά για όλη τη διαδικασία.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όταν θα προβληθεί το επεισόδιο. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η παραγωγή έδωσε ραντεβού στο εστιατόριο του Δημήτρη στην οδό Ναυαρίνου στην Καλαμάτα “Poseidon ocean view”, αυτό το καλοκαίρι και άφησε ανοικτή την πιθανότητα δημιουργίας επεισοδίου, μπροστά στο κύμα!


NEWSLETTER