Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 08:13

Η ηθοποιός Ελένη Λιάσκα στην «Ε»: «Η Καλαμάτα είναι πανέμορφη, την έχω αγαπήσει»

Η ηθοποιός Ελένη Λιάσκα στην «Ε»: «Η Καλαμάτα είναι πανέμορφη, την έχω αγαπήσει»

 

Η ταλαντούχα ηθοποιός Ελένη Λιάσκα, που το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από "Το Καφέ της Χαράς" και την "Ονειροπαγίδα" ζει πλέον μόνιμα στην Καλαμάτα και οι ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού KISS FM 89 Νοτιοδυτικής Ελλάδος έχουν τη δυνατότητα να την απολαμβάνουν καθημερινά στην μεσημεριανή ζώνη του σταθμού 1-3 μαζί με το Θοδωρή Σαραντόπουλο.

Πρόσφατα η Ελένη Λιάσκα δημιούργησε και το θεατρικό εργαστήρι "Ελ" που παραδίδει μαθήματα υποκριτικής για ενήλικες και εφήβους, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά αλλά προετοιμάζει κατάλληλα και όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις και να μπουν σε δραματικές σχολές. Απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο της στη θάλασσα που λατρεύει και ανεβάζει στιγμιότυπα από τις δραστηριότητές της στα social media.

«Η Καλαμάτα είναι πανέμορφη. Την έχω αγαπήσει από την πρώτη στιγμή. Εχω εκπομπή πλέον στον KISS FM 89 κι έναν πολύ καλό φίλο και μέντορα, το Θοδωρή Σαραντόπουλο» αναφέρει.

 

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

 

Πρωτοσυστήθηκες στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό  ως "Γωγώ" στη δημοφιλή κωμική σειρά του ΑΝΤ1 "Το Καφέ της Χαράς". Τι θυμάσαι από τότε;

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια, οπότε δε θυμάμαι και πολλά. Θυμάμαι όμως την ακρόαση που αν δε με έπειθε ένας φίλος μου δε θα πήγαινα, γιατί στο μυαλό μου το είχα πολύ διαφορετικά ότι μόλις είχα μπει στη σχολή. Θα είχα χρόνο αργότερα για ακροάσεις... 

 

Η υπόθεση της σειράς  σε έφερε ως την Πελοπόννησο, σε ένα φανταστικό χωριό στο νομό Αρκαδίας, το Κολοκοτρωνίτσι. Ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω, πώς αποφάσισες να έρθεις στη Μεσσηνία;

Ήμουν πέρυσι για διακοπές και γνώρισα το Θοδωρή Σαραντόπουλο, δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του kiss fm στην Καλαμάτα και προέκυψε μια πολύ όμορφη συνεργασία! Έχω εκπομπή πλέον στον kiss 89.0 κι έναν πολύ καλό φίλο και μέντορα!

 

Ποιες είναι μερικές από τις καθημερινές σου συνήθειες στην πόλη μας;

Άνοιξα θεατρικό εργαστήρι. Το θεατρικό εργαστήρι Ελ! Έτσι λοιπόν, τις περισσότερες ώρες μου τις περνάω εκεί είτε διδάσκοντας είτε κάνοντας δουλειές μιας και το έχω φτιάξει σχεδόν μόνη μου με πολλή αγάπη και μεράκι! Φυσικά τώρα που είναι ακόμα καλοκαίρι, τη βουτιά μου θα την κάνω στη θάλασσα που λατρεύω!

 

Μίλησέ μας για το θεατρικό εργαστήρι "Ελ". Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται και ποιες είναι οι δραστηριότητές του;

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες! Γίνονται μαθήματα υποκριτικής για ενήλικες και εφήβους και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από 5 έως 13 χρονών. Επίσης προετοιμάζω όποιους θέλουν να δώσουν εξετάσεις για να μπουν σε δραματικές σχολές. Όσοι ενδιαφέρονται, έρχονται στο εργαστήρι ώστε να μάθουν περισσότερα. Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όταν κάποιος έχει ανάγκη να εκφραστεί! Ούτε η ηλικία μας σταματάει, ούτε τίποτα! Σύντομα μάλιστα θα υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές και για ΑΜΕΑ. 

 

Αν επιθυμούσε κάποιος να εγγραφεί και αισθανόταν λίγο αβέβαιος τι θα τον συμβούλευες;

Θα έλεγα να μη το σκέφτονται και πολύ! Οι δραστηριότητες είναι για να μας κάνουν να νοιώθουμε καλύτερα! Είτε μιλάμε για κάποιο άθλημα, για θέατρο, για ζωγραφική, για οτιδήποτε βοηθάει το σώμα και το πνεύμα. Είναι καλό για όλους μας!

 

Απ' όσο γνωρίζω έζησες στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα για περίπου 1,5 χρόνο. Περίγραψέ μας λίγο τις συνθήκες διαβίωσης εκεί, αλλά και τι είδους δυσκολίες συνάντησες.

Έκανα θέατρο σχεδόν αμέσως. Στα αγγλικά, αφού τότε δεν ήξερα ούτε λέξη στα ρωσικά. Πήγε πολύ καλά αυτό το κομμάτι, αλλά ήταν πάρα πολύ δύσκολα λόγω κλίματος. Ήταν πολύ βαρύ για κάποιον από την Ελλάδα. Εμείς έχουμε μάθει με καλοκαίρι 10 μήνες το χρόνο. Εκεί χιονίζει μέχρι και τον Μάιο... Έπρεπε να φοράω τα πάντα επάνω μου για να πάω μέχρι το σούπερ μάρκετ. Άσε που η δική μου η προσωπικότητα έχει όλα τα χρώματα που υπάρχουν ενώ οι Ρώσοι είναι πολύ πιο συγκρατημένοι και πολλοί από αυτούς σκυθρωποί. Με είχε ρωτήσει τότε μια κοπέλα, Ρωσίδα και η ίδια, πώς μου φαίνεται που οι Ρώσοι είναι μονίμως αγέλαστοι και ανέκφραστοι!

 

Ως γυναίκα, αντιμετώπισες εμπόδια στα εργασιακά κατά την επιστροφή σου στην Ελλάδα; Υπήρξαν συνάδελφοί σου (μεγαλύτεροι σε ηλικία) που προσπάθησαν να σου βάλουν τρικλοποδιές;

Ως γυναίκα δεν αντιμετώπισα, γιατί έχω πολύ ισχυρή προσωπικότητα για να μπορέσει κάποιος να την καταπατήσει λόγω φύλου. Ως Ελένη όμως... Έτυχε πρόσφατα να δω μια συνέντευξη της Katherine Heigl και δε νομίζω ότι έχω ταυτιστεί περισσότερο με ηθοποιό που μιλάει για τον εαυτό του. Εγώ όμως δεν έχω μιλήσει. Ακόμα...

 

Σου έχει προταθεί ποτέ ένας ρόλος που διέκρινες ότι δεν σου ταιριάζει;

Όχι λόγω ρόλου αλλά λόγω της σειράς εν γένει. Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να κάνω δουλειές που να μου αρέσουν. Να έχουν κάτι καλλιτεχνικό. Κάτι που να με εκφράζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ελπίζω πάντα να έχω αυτή τη δυνατότητα.

 

Στο Instagram ανεβάζεις στιγμιότυπα από τις δραστηριότητές σου και ιδιαίτερα από τη θάλασσα, που φαίνεται να την απολαμβάνεις. Είμαι σίγουρη, θα συμφωνήσεις κι εσύ, η παραλία της Καλαμάτας είναι από τις λίγες παραλίες της Ελλάδας που συνδυάζει πολλά θετικά στοιχεία -με γαλάζιες σημαίες και δωρεάν ξαπλώστρες για μπάνιο. Θα πρότεινες την πόλη μας σε κάποιον φίλο/η σου για διακοπές;

Μόνο θα πρότεινα; Έχουν ήδη έρθει το μισό μου σόι και πολλοί φίλοι! Εννοείται ότι είναι τεράστιο πλεονέκτημα αυτό που έχει η Καλαμάτα. Πανέμορφη! Την έχω αγαπήσει από την πρώτη στιγμή! 

 

Θα ήθελα να περιγράψεις την τελευταία χρονιά με 5 λέξεις ή λιγότερες.

Έγινε η αρχή! 

 

Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος επαγγελματικός στόχος για εσένα;

Έχω πάντα κάτι στο μυαλό μου αλλά το αποκαλύπτω συνήθως όταν ήδη έχω ξεκινήσει. Οπότε θα τα ξαναπούμε όταν έρθει η ώρα με το καλό!