Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 08:09

Η life coach Νάνσυ Μαλλέρου στην «Ε»: «Πάντα υπάρχει κάτι μαγικό στην αρχή ενός νέου έτους»

Η life coach Νάνσυ Μαλλέρου στην «Ε»: «Πάντα υπάρχει κάτι μαγικό στην αρχή ενός νέου έτους»

 

Ενας μήνας μας χωρίζει από το νέο έτος και το καινούριο ημερολόγιο της δρος Νάνσυς Μαλλέρου είναι πανέτοιμο!

Η έμπειρη coach και ιδρύτρια της «Life Clinic Group» μάς προσκαλεί να καλωσορίσουμε το 2024 με αισιοδοξία αλλά και αποφασιστικότητα γιατί: «πάντα υπάρχει κάτι μαγικό στην αρχή ενός νέου έτους. Ενα φλερτ με το άγνωστο και η δυνατότητα για νέες αρχές».

Το ημερολόγιο “Καλύτερα Γίνεται” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πεδίο» έχει γίνει πλέον θεσμός. Κάθε χρόνο βρίσκεται στις τσάντες και τα γραφεία χιλιάδων ανθρώπων που επιδιώκουν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, και να δουν τις δυνατότητές τους να εκτοξεύονται!

Από τον Ιανουάριο, που είναι ο μήνας της αρχής και της ελπίδας, μέχρι τον Δεκέμβριο, που φέρνει μαζί του την ευκαιρία  για απολογισμούς, όλος ο χρόνος μάς δίνει την ευκαιρία να κάνουμε το δικό μας 2024 επιτυχημένο.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του ημερολογίου, κάθε εβδομάδα θα βρείτε μικρές πολύτιμες υπενθυμίσεις, λόγια ενδυνάμωσης για επιτυχημένη και αρμονική ζωή, για ισορροπία τόσο εσωτερική όσο και με τους ανθρώπους γύρω σας. Τα δικά σας μικρά σημάδια για να πιστέψετε στη δυναμική σας και ν’ αναλάβετε δράση. 

Θα βρείτε, επίσης, συμβουλές, προτάσεις και δοκιμασμένα tips, όπως και ασκήσεις για να «χτίσετε» τον χαρακτήρα σας, να δημιουργήσετε πιο υγιείς σχέσεις και να επιτύχετε τους πιο υψηλούς στόχους σας.  Κάθε εβδομάδα και ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία, την αρμονία, την επιτυχία – πιο κοντά στη ζωή!

 «Το “Καλύτερα Γίνεται” είναι για μένα ταυτόσημο με την ελπίδα, με τη θέληση, με την επιλογή, με την παρακίνηση» λέει στην «Ε» και το www.eleftheriaonline.gr η έμπειρη coach.

 

 

Συνέντευξη – παρουσίαση Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

 

Κάποιοι πιστεύουν πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Νομίζω είστε ο κατάλληλος άνθρωπος να το διαψεύσει. Γιατί το πιστεύουν αυτό; Τι θα τους απαντούσατε;

Ακόμα και όσοι το υποστηρίζουν αυτό αν κοιτάξουν τον εαυτό τους στο βάθος μιας δεκαετίας θα δουν ότι πάντα υπάρχουν αλλαγές: στα γούστα, στον τρόπο σκέψης, στις επιλογές, στις παρέες, στη νοοτροπία.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τον άλλο. Είναι μια δουλειά ατομική. Μέσα από σχεδόν 20 χρόνια coaching μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι υπάρχουν 2 κανόνες για να αλλάξει κάποιος:

Κανόνας Νο 1: Να το απαιτήσει η ζωή από αυτόν μέσα από κάποιο τραγικό γεγονός

Κανόνας Νο 2: Να το αποφασίσει μόνος του και να κάνει τη δουλειά που απαιτείται.

Το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος έχει βολευτεί ή ωφελείται/εξυπηρετείται έστω και λίγο από τον υπάρχοντα τρόπο, προφανώς και δεν θα μετακινηθεί… μέχρι να προκύψει ο κανόνας Νο 1 

 

Στη σελίδα Nama Tribe προωθείτε την αλληλεπίδραση των μελών σας. Μέσα από την προσπάθειά σας να φέρετε μαζί τους ανθρώπους, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάποιες όμορφες ιστορίες συνεργασίας που γεννήθηκαν;

Το Nama Tribe είναι η Νο1 βραβευμένη πλατφόρμα coaching και προσωπικής εξέλιξης στην Ελλάδα και κλείνει αισίως τα 2 χρόνια. Οι πελάτες μας το αποκαλούν το Netflix της αυτοβελτίωσης! Έχουμε παρουσία σε 3 ηπείρους και σε όλη την Ελλάδα. Γνωρίζοντας πόσο μας επηρεάζουν οι άνθρωποι με τους οποίους συγχρωτιζόμαστε αλλά και την μοναξιά/ αποξένωση και τη δυσκολία που υπάρχει να βρεις ανθρώπους στο ίδιο μήκος κύματος, το έκανα προσωπικό μου σκοπό να γνωριστούν τα μέλη μας μεταξύ στους μέσα από το σύστημα των buddies (φιλαράκια). Άνθρωποι που δεν θα συναντούσαν ο ένας τον άλλον ποτέ, έχουν δημιουργήσει στενές φιλικές σχέσεις κι ακόμα και συνεργασίες. Για παράδειγμα είναι μέλη μας από την Αγγλία και την  Ολλανδία που έχουν συνδεθεί με άλλους στην Βόρειο Ελλάδα ή την Αμερική. Αυτό που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά είναι όταν βρίσκουν καταφύγιο ή υποστήριξη μεταξύ τους και πολλές φορές εξυπηρετούν ο ένας τον άλλον σε επαγγελματικά θέματα. 

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του επαγγελματία του μέλλοντος; Σε τι υστερεί ο σημερινός επαγγελματίας ως προς αυτά;

Με την ταχύτητα που αλλάζει τα πράγματα η τεχνολογία, τα χαρακτηριστικά που κρίνω απαραίτητα είναι οι κοινωνικές δεξιότητες, η επιχειρηματική σκέψη και η αναζήτηση της αλλαγής.

Κι εκεί θεωρώ ότι υστερεί η πληθώρα των επαγγελματιών. Προσπαθούν να δουν πώς θα αναχαιτίσουν τις αλλαγές -κάτι που μπορεί να αργήσει αλλά δεν θα γίνει τελικά- για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και τον τρόπο που έχουν μάθει να λειτουργούν. Με ρωτάνε συχνά αν είναι δίκαιο να χάσουν τη δουλειά τους π.χ. οι άνθρωποι στα τηλεφωνικά κέντρα ή οι συμβολαιογράφοι κλπ. Κι όσο οι πολλοί αναλώνονται σε αυτή τη συζήτηση κάποιοι λίγοι φροντίζουν να ενημερώνονται, να αποκτούν νέες γνώσεις (reskilling)και να  εξελίσσονται (upskilling. Μαντέψτε ποιοι θα εξαφανιστούν, ποιοι θα επιβιώσουν και ποιοι θα ανθίσουν!

 

Στο εταιρικό περιβάλλον, τι νοοτροπίες κρατάνε πίσω τους οργανισμούς και πάνω σε ποιες αξίες δομείται η κουλτούρα των πρωτοπόρων στον χώρο;

Ιστορικά οι πρωτοπόρες εταιρείες είχαν στο κέντρο του αξιακού τους συστήματος τον άνθρωπο. Αυτό δεν έχει αλλάξει, απλά έχει μετατοπιστεί το βάρος από τον άνθρωπο-πελάτη στον άνθρωπο-εργαζόμενο.

 

Προστατεύεται έμπρακτα η ψυχική υγεία του ανθρώπινου δυναμικού; Πώς μπορούν να βελτιωθούν οι οργανισμοί ως προς την κουλτούρα και τις πρακτικές τους; 

Νομίζω ότι μετά το κύμα της επιφανειακής ενασχόλησης με την ψυχική υγεία τώρα θα μπούμε σιγά σιγά στην ουσία. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει να μείνει παραπάνω στη δουλειά του για να πάει στο γυμναστήριο της δουλειάς ή για να ακούσει ένα wellness talk μιας ώρας. Η ουσία είναι να αναπτύξουν μια κουλτούρα που πραγματικά δίνει χώρο στο να υπάρχουν οι άνθρωποι ως άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι έχουν οικογένειες, κοινωνική ζωή, προβλήματα υγείας, την ανάγκη για αυτονομία, αναγνώριση των δεξιοτήτων τους, σεβασμό.

Το Nama Tribe είναι μια πλατφόρμα πολλή κατάλληλη για εταιρείες που ενδιαφέρονται πραγματικά για το wellbeing των ανθρώπων τους. Μέσα από συνεργασίες με εταιρείες είδαμε κάτι με κατάπληξη: ότι 3 από τα θέματα που αναζήτησαν περισσότερο ήταν η απώλεια και η διαχείρισή της, το burnout και ο ναρκισσισμός -σε προσωπικό ή επαγγελματικό περιβάλλον. Όσο κι αν αυτά δεν είναι παραδοσιακή θεματολογία για ένα εταιρικό περιβάλλον μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι αξιολογούν την υποστήριξη που τους παρέχει μια εταιρεία  σε θέματα της προσωπικής τους ζωής.

  

Life coach σημαίνει πάντα χαρούμενος και δυνατός, ώστε να αποτελείτε πρότυπο;

Στα μάτια του περισσότερου κόσμου, ίσως. Όμως το ήθος απαιτεί ειλικρίνεια και θα ήταν ανειλικρινές να υπαινιχθώ ότι εγώ ως coach - ή οποιοδήποτε ως οτιδήποτε - τα έχω όλα λυμένα. Σίγουρα όμως έχω καλλιεργήσει συμπεριφορές και νοοτροπία που μου επιτρέπουν να είμαι πιο ανθεκτική ή πιο ψύχραιμη. Από την άλλη, όταν η εκπoμπή μου στο Youtube έχει περισσότερο από 9 εκατομμύρια views και στα social media με παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, έχω συναίσθηση της ευθύνης που φέρω απέναντί τους. Γι αυτό επιλέγω να δίνω την αληθινή μου εικόνα που ανάλογα με την ημέρα μου μπορεί να είναι πιο κεφάτη και λαμπερή ή λιγότερο.

 

Ποια είναι η αποστολή σας; Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο θα είστε πλέον ικανοποιημένη πως την εκπληρώσατε;

Η αποστολή μου είναι να βελτιώσω τη ζωή των απανταχού Ελλήνων έστω και λίγο και μέσω αυτού να βοηθήσω στην οικοδόμηση μιας πιο ισορροπημένης και χαρούμενης κοινωνίας. Αυτό δεν έχει αρχή και τέλος. Είναι κάτι που εξελίσσεται παράλληλα με όλους μας και ταυτόχρονα εξελίσσει κι εμένα την ίδια.

 

Έρχεται να μας συντροφεύσει όλη τη χρονιά, το κομψό και χρηστικό ημερολόγιο 2024 που περιλαμβάνει μικρές πολύτιμες υπενθυμίσεις, λόγια ενδυνάμωσης και καλές δονήσεις για ισορροπία τόσο εσωτερική όσο και με τους ανθρώπους γύρω μας. Ένα ημερολόγιο που σίγουρα θα βάλει σε τάξη όσα σκεφτόμαστε. Τελικά «Καλύτερα Γίνεται»;

Νομίζω ότι αν πάψουμε να πιστεύουμε ότι Καλύτερα Γίνεται θα πάψουμε να υπάρχουμε και να προσπαθούμε. Το «Καλύτερα Γίνεται» είναι για μένα ταυτόσημο με την ελπίδα, με την θέληση, με την επιλογή, με την παρακίνηση. Είναι η αναπνοή μου και το μήνυμα που πάντα θέλω να περνάω στους άλλους και κυρίως στο δικό μου 12χρονο γιο. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η πανοπλία του για το μέλλον, η προστασία του και το καύσιμό του.


Βιογραφικό

H Δρ Νάνσυ Μαλλέρου είναι έµπειρη coach, ιδρύτρια της Life Clinic Group και ανάμεσα στους πρωτοπόρους του coaching στην Ελλάδα. Μέσα από τα σεµινάρια, τις οµιλίες, τα άρθρα και τα βιβλία της έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Έχει την πατρότητα του όρου «Εσωκεντρισµός»©, που παρουσίασε στην ομιλία της στο TEdx το 2019 και ο οποίος αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της στην προσωπική και την επαγγελµατική της ζωή και διέπει τη µεθοδολογία της στο coaching.

Το Women Economic Forum την τίµησε µε το βραβείο «Iconic Women Creating a Better World for All» (Μάρτιος 2020, Κάιρο). Είναι συγγραφέας των βιβλίων Ανταγωνιστές, συνεργαστείτε! (εκδ. Σιδέρης 2006), Καλύτερα γίνεται (εκδ. Φερενίκη 2009) και Εσωκεντρισµός (εκδ. Πεδίο 2022). Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας, ενώ έχει master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στις Συνεργατικές Στρατηγικές. Έχει πτυχίο Coaching από το Coach U και έχει παρακολουθήσει σεµινάρια Lifestyle Management από το Harvard Medical School-Dept. of Continuing Education.

Διαθέτει 14 χρόνια εμπειρίας στα πολύ απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα πολυεθνικών εταιρειών ως στέλεχος επικοινωνίας και έχει διδάξει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο για περισσότερο από µία δεκαετία.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και πανεπιστημιακά προγράμματα και έχει συνεργαστεί µε πολλές Fortune 500 εταιρείες, ΜΚΟ, startup επιχειρήσεις και σηµαντικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής και του αθλητισμού.

Είναι πρέσβειρα του Women Act, ιδρυτικό μέλος και τέως πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Οµοσπονδίας Coaching (International Coach Federation).

Πιστεύει ότι η αγάπη, η πρόοδος και η συνεισφορά δίνουν αξία στη ζωή και ότι η ευδαιμονία δεν είναι προορισμός αλλά τρόπος να ταξιδεύουμε.