Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 08:45

Η Λένα Μαντά στην "Ε": “Κάθε νέο μυθιστόρημα είναι σαν το πρώτο”

Γράφτηκε από την
Η Λένα Μαντά στην "Ε": “Κάθε νέο μυθιστόρημα είναι σαν το πρώτο”

Η συγγραφέας που... έσπασε όλα τα κοντέρ των πωλήσεων βιβλίων, η Λένα Μαντά έρχεται αύριο στην Καλαμάτα για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο "Μια συγγνώμη για το τέλος" στον όροφο του βιβλιοπωλείου "Bookstore Κονταργύρη" στην πλατεία 23ης Μαρτίου 8, στις 7 μ.μ.

Οι αναγνώστες που θα δώσουν το "παρών" το Σάββατο, θα τη γνωρίσουν από κοντά, έτσι ώστε η ίδια να υπογράψει τα βιβλία τους. Δύο τυχεροί από το κοινό θα κερδίσουν το νέο έργο της εντελώς δωρεάν, ύστερα από κλήρωση που θα γίνει μετά την παρουσίαση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Ψυχογιός".

- Νέο βιβλίο... Πόσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση κάθε φορά που παρουσιάζετε στο κοινό το νέο σας έργο;

"Δεν το βλέπω έτσι, ευτυχώς! Εχω περάσει πολύ καλά όσο καιρό το έγραφα, είμαι γεμάτη από τους ήρωες και την ιστορία τους και για το μόνο που βιάζομαι είναι να μοιραστώ όλα αυτά τα συναισθήματα με τους αναγνώστες μόλις το διαβάσουν! Δεν... ανταγωνίζομαι ούτε τον εαυτό μου, ούτε τα προηγούμενα βιβλία μου. Για μένα κάθε νέο μυθιστόρημα είναι σαν το πρώτο!".


- Εσάς πόσες συγγνώμες θεωρείτε πως σας οφείλουν, παλιοί φίλοι, συνεργάτες, η ζωή ίσως;

"Η ζωή δεν μου χρωστάει σίγουρα συγγνώμη! Μου έφερε μια όμορφη οικογένεια που με στήριξε και με στηρίζει στα δύσκολα. Οι φίλοι ναι... Κάποιοι οφείλουν κι επειδή δεν την είπαν όταν έπρεπε, δεν είναι πια φίλοι. Ισχύει το ίδιο και για παλιούς συνεργάτες. Ξέρετε η λέξη "συγγνώμη", είναι συχνά υπερτιμημένη. Δίνεται μεν, αλλά ούτε τα χρόνια γυρίζει πίσω, ούτε τα δάκρυα εξαφανίζει, ούτε τις ουλές επουλώνει".

- Ποια ήταν η πιο δύσκολη ερώτηση που σας έχει απευθύνει ποτέ αναγνώστης;

"Για μένα δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις... Και οι αναγνώστες που έρχονται στις παρουσιάσεις μου, είναι αγαπημένα πρόσωπα, που ποτέ δεν θα με έφερναν σε δύσκολη  θέση. Επιπλέον δεν έχω... κρυμμένους σκελετούς στην ντουλάπα της ζωής μου για να ανησυχώ μην αποκαλυφθούν. Απαντώ λοιπόν με κάθε ειλικρίνεια".

- Υπάρχει ένα θέμα για το οποίο θέλετε να γράψετε, αλλά δε το έχετε κάνει ακόμα, γιατί είναι ιδιαίτερα επίπονο για σας; 

"Ισως πολύ αργότερα γράψω για όσα έγιναν με το θέμα της υγείας μου, αλλά μόνο όταν νιώσω έτοιμη, όταν αποστασιοποιηθώ εντελώς, πράγμα που δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ. Θα δούμε. Εξάλλου το επόμενο βιβλίο έχει ήδη παραδοθεί στις Εκδόσεις Ψυχογιός και θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Μάιο".


- Ποιο βιβλίο διαβάζετε εσείς αυτόν τον καιρό;

"Το διώροφο της Τσιμισκή" της αγαπημένης Γιώτα Φώτου και είναι καταπληκτικό όπως όλα τα βιβλία της".

 


NEWSLETTER